El nen d'onze anys que va quedar en estat molt greu el dissabte, després d'estar a punt d'ofegar-se a la platja d'Empuriabrava (a Castelló d'Empúries), continuava ingressat ahir a l'àrea pediàtrica de la unitat de cures intensives (UCI) de l'hospital Josep Trueta de Girona. El menor s'estava banyant amb un grup de nens, just al davant de la zona del passeig marítim, quan un banyista va donar l'avís trucant al 112 després de veure que el col·lectiu d'infants sortia de l'aigua i que el nen no es movia.

Des del centre hospitalari Josep Trueta van comunicar ahir que el menor d'onze anys estava encara amb un pronòstic reservat, després de passar les primeres 24 hores a l'UCI pediàtrica. Quan el nen va ser rescatat de l'aigua el dissabte, patia una parada cardiorespiratòria. Un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques el va traslladar fins a l'hospital de Girona i els serveis mèdics també van atendre la mare del menor d'una crisi d'ansietat.

El nen és veí de Figueres i la seva família originària del Senegal. Tot apunta que el menor estava gaudint d'un dia de platja a Empuriabrava quan es va produir l'accident. Diverses dotacions de Policia Local, Mossos i Bombers van treballar en aquest incident.