Figueres no tindrà l'ajut europeu del fons Feder que havia tornat a demanar després de quedar exclòs de la primera convocatòria per convetir l'antic Escorxador en un centre de productes de la comarca. Per això, des de l'equip de Govern han establert una fórmula per desencallar la segona fase dels treballs a través de finançament privat. La idea és que l'Ajuntament assumeixi els 600.000 euros previstos per fer les obres estructurals i el trasllat de l'oficina de turisme de cares a l'any vinent i una empresa concessionària es faci càrrec de la resta de les instal·lacions per fer possible el centre juntament amb l'explotació del servei. La previsió és que l'espai es posi en funcionament al setembre del 2015.

La segona fase dels treballs es dividirà en dues parts. La idea és que al mes d'octubre s liciti la primera que implicarà l'escala i l'ascensor d'accés de la primera planta, la passera de l'espai expositiu central i completar l'edifici de serveis i les instal·lacions. Està previst que els primers treballs comencin al març de l'any vinent i que el centre turístic es posi en marxa entre el maig i el juny del 2014.

L'adjudicació de la concessió es farà a principis de l'any 2015 i al maig d'aquell any comencin els treballs de condicionament de l'interior de l'edifici. Això implicarà les tasques per posar en marxa l'àrea d'administració, l'espai expositiu central, les aules de la primera planta, els serveis i les instal·lacions. Al setembre del 2015 es podria obrir.