De moment, la Fiscalía de Girona no investigarà la qüestió dels assessors dels partits polítics amb representació a la Diputació de Girona (CiU, PSC, ERC). Després que el cap de Protcol indiqués el cap de setmana que hi ha cinc càrrecs d'Unió que cobren de l'ens públic però no hi van, Diari de Girona s'ha interessat en esbrinar si s'obrirà una investigació d'ofici per l'existència d'una possible malversació de cabals públics.

La qüestió no afecta exclusivament a Unió, la resta de partits també disposen d'assessors i han arribat a admetre que es dediquen a fer tasques de partit -veure pàgina següent- però, a hores d'ara, la Fiscalía de Girona ha de rumiar si decideix emprendre accions.

El fiscal en cap, Josep Maria Casadevall, esmenta que no s'obren diligències d'investigació "així com així" però reconeix que en cas de fer-ho tampoc caldria publicitar-ho ja que, en ocasions, es realitzen amb discreció per evitar que es pugui polititzar el tema de tal manera que s'utilitzin les diligències obertes com a instrument per atacar rivals polítics.

El que resulta clar és que, de moment, no s'ha realitzat res i, pel que sembla, tampoc hi ha perspectives.

La denúncia

El cap Protocol de la Diputació i alhora president de la Junta de Personal va entrar dos documents al registre de l'ens posant de manifest que "hi ha un seguit de persones nomenades pel Ple i pertanyents a l'anomenat personal eventual que no compleixen les seves oblgiacions laborals i contractuals amb la corporació, com és l'absentisme laboral des del dia del seu nomenament fins a data d'avui". El representant de la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) assegura que aquesta situació s'ha anat denunciant verbalment en diverses ocasions sense que s'hagi trobat una solució i per aquesta raó es pregunta quins llocs de treball realitzen aquests assessors.