Dos homes van intentar atracar ahir al migdia i a punta de pistola la sucursal de La Caixa de Palau-saverdera. Els individus van entrar-hi amb la cara descoberta i van amenaçar un dels treballadors perquè els donés diners. Ell s'hi va negar i els atractadors van ferir l'empleat donant-li un cop al cap amb la culata de l'arma de foc, fent-li un petit trau.

Sortosament, un veí que passava per la zona va veure els lladres entrant a la sucursal i va alertar dels fets els Mossos. Al mateix temps, l'empleat va fer sonar l'alarma antiatracament del banc. Amb tot, els lladres van fugir i no van tenir temps d'emportar-se res ja que hi va arribar ràpidament la policia.

Els Mossos s'han fet càrrec de la investigació i durant el dia membres de la policia científica van desplaçar-s'hi per recollir proves així com les imatges que haurien gravat les càmeres de videovigilància de l'intent fallit d'atracament.

Els fets van passar pocs minuts després de la una del migdia, quan dos individus amb la cara descoberta van forçar la porta de seguretat que té l'entitat bancària del carrer Nou de Palau-saverdera. Un cop a dins van anar cap a un treballador i el van amenaçar amb una arma de foc perquè els donés diners però van marxar sense cap botí. L'home s'hi hauria negat i llavors, va rebre un fort cop al cap amb la culata de l'arma per part d'un dels assaltants. Aquests però van fugir després que el treballadora activés l'alarma i perquè un veí va veure que alguna cosa estranya passava a la sucursal i va avisar els Mossos. De moment, no hi ha detencions pels fets.

L'empleat de banca té 51 anys i es trobava ahir treballant en aquesta sucursal de Palau-saverdera com a substitut. Com a conseqüència del fort cop se li va fer un trau al cap i li van haver de cosir. Per auxiliar-lo, una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) es va desplaçar fins a la població. Tot seguit va ser traslladat fins al dispensari de Roses, on se'l va atendre i fer punts de sutura.

A Bescanó, fa tres mesos

El cas d'ahir a Palau-saverdera va acabar essent un intent fallit d'atracament però, en canvi, aquest abril una entitat bancària de Bescanó no van tenir la mateixa sort. Allà també a punta de pistola i a ple dia un home amb passamuntanyes va obligar els empleats de l'oficina del Banc Sabadell de la població a donar-los uns 41.000 euros de la caixa forta i va fugir a peu sense que se l'atrapés.