L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i la Generalitat han arribat a un "acord polític" per compartir despeses en la construcció de la nova escola Vall d'Aro de Castell d'Aro. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé, la Generalitat ha d'encarregar el projecte, l'Ajuntament en paga la meitat i, a canvi, l'administració catalana cedeix l'edifici actual del centre educatiu per a usos socials al consistori.

L'abril de l'any passat, aquest diari ja va publicar que l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro havia plantejat aquesta solució a la Generalitat davant la previsió que el nou centre escolar s'endarrerís excessivament. Segons va explicar aleshores el regidor d'Ensenyament David Prohias, l'actual escola Vall d'Aro té una estructura vella i les aules són de dimensions reduïdes. També hi ha barracons i el pati ocupa la plaça Poeta Sitjà. Així, l'edil explicava que d'acord amb els criteris establerts per Ensenyament a l'hora de construir noves escoles, la de Vall d'Aro no era una prioritat i podia demorar-se més de deu anys.

També comentava aleshores Prohias que l'Ajuntament volia l'ús de l'antiga escola amb la intenció de destinar-la a centre cívic, després que la Justícia hagués determinat que Ca la Rafaela, on hi ha el centre cívic de la localitat, no és de titularitat municipal. Aleshores, aquesta oferta de l'Ajuntament estava en un punt inicial i faltava la negociació entre les dues parts.

Ara, com ha concretat Solé, hi ha "acord polític" per compartir el finançament d'aquest projecte de la nova escola Vall d'Aro, que es construiria al costat de l'institut. En tot cas, el regidor d'Urbanisme també ha manifestat que estan disposats a afrontar el copagament si el cost de les obres és "raonable". Per això, estan pendents del projecte executiu que els facilita la Generalitat. L'abril del 2012, la xifra que es calculava per aquest projecte era de tres milions d'euros.

Interrogants d'ICV

Referent a aquest cas, el diputat d'ICV al Parlament de Catalunya, Marc Vidal, ha presentat diverses preguntes. Segons han informat des del partit ecosocialista, les preguntes pretenen aclarir quin projecte s'està desenvolupant, amb quins terminis i sota quines condicions de finançament, i alhora, descartar que el govern traspassi part del finançament de les instal·lacions educatives als municipis.