La Policia Local d'Olot va detenir el passat 12 de juny, per requeriment dels Mossos d'Esquadra, un delinqüent multireincident que acumulava nou delictes i una falta comesos a diferents punts de la Garrotxa entre els mesos d'abril i juny. Entre d'altres, se l'acusa d'haver robat a quatre establiments, haver sostret un cotxe, ocupat un mas i tenir marihuana. Es dóna el cas que el detingut -un home de nacionalitat algerina, de 27 anys, amb domicili desconegut i amb antecedents- s'havia saltat una ordre d'expulsió del 2012 i estava residint a l'Estat de forma il·legal. Després de declarar davant del jutge el passat 14 de juny ha ingressat a la presó.

En base a un requeriment policial dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local d'Olot va detenir el 12 de juny un delinqüent multireincident que els mossos estaven investigant. Es tracta d'un home de nacionalitat algerina, de 27 anys i amb domicili desconegut, que acumula un llarg expedient delictiu.

Concretament, els mossos li imputen quatre delictes per robatoris amb força, un delicte per trencament de condemna, un robatori i furt d'ús de vehicle i un delicte contra la salut pública per tinença de marihuana. També se li atribueix un delicte d'ocupació d'immobles per canviar el pany i ocupar un mas, una falta de danys i un delicte de resistència desobediència a agents de l'autoritat comès en el moment de la seva detenció.

La unitat d'investigació dels mossos d'Olot va tenir coneixement que entre els mesos d'abril i juny d'aquest 2013 s'avien produït un seguit de fets delictius, entre els quals diversos robatoris a empreses i establiments comercials a Olot i al nucli de Sant Cristòfol les Fonts de la mateixa població, a les Preses i a Pladevall (nucli de la Cellera de Ter, Selva).

Quan van iniciar la investigació, els agents van saber que un dels robatoris s'havia produït en una botiga de queviures de la capital de la Garrotxa. Forçant l'accés, el lladre va sostreure productes d'alimentació i els diners de la màquina expenedora de cafè. En una de les altres empreses forçades, també a Olot, el lladre va sostreure cablejat de coure arrancant-lo de la instal·ació, causant danys a l'empresa. Entre ambdós fets el valor del material sostret i els danys causats ascendia a 50.000 euros.

Els mossos també van saber que el mes de maig algú havia robat un turisme d'una masia a la Pinya (nucli de la Vall d'en Bas) quan aquest estava estacionat a l'exterior de la finca. Aquest vehicle es va poder recuperar pocs dies després i la policia el va tornar al propietari.

També al maig, els mossos van recollir la denúncia de l'ocupació d'un mas sense habitar a la localitat de Sant Privat d'en Bas. En aquest cas, la propietària es va trobar que li havien canviat el pany. Després de poder-hi entrar, la dona s'hi va trobar a dins uns 160 grams de marihuana, una motxilla amb cablejat sostret i diverses claus de vehicles, llanternes, ganivets, una escopeta inutilitzada i un telèfon que constava com a robat.

La policia també va saber que al detingut li constava una ordre d'expulsió del 2012 i, per tant, no residia legalment al país. A més, li constava un requeriment judicial vigent d'un jutjat de Barcelona per haver trancat l'ordre de prohibició d'entrada a l'Estat fins al 2017.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 14 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, el qual va decretar el seu ingrés a presó.