El convergent Salvador Coll és el nou alcalde de Cornellà del Terri, en compliment del pacte de govern que CiU va subscriure amb els independents Gent per Vall del Terri (GVT). El cap de llista d'aquesta formació, Pere Vilà, ha assumit l'alcaldia els primers anys de mandat. Per dirigir els dos restants, Coll va prendre possessió del càrrec ahir amb l'objectiu de consolidar la reducció del deute municipal, prioritzar les polítiques de servei a les persones i el manteniment de les infraestructures locals.

La creació del Consell de poble és "un dels punts claus" que el nou alcalde s'ha fixat per als propers dos anys, un organisme que aglutinarà representants dels 9 nuclis que integren Cornellà -municipi amb 2.200 habitants.

Al seu costat, Salvador Coll va informar que l'equip de govern de CiU i GVT manté els eixos marcats a principis de mandat, amb el benestar de les persones i els servesi al ciutadà com a prioritats. En relació amb aquestes polítiques, el batlle va assenyalar que, els últims anys, el pressupost de Cornellà ha reduït les partides destinades a activitats lúdiques per promoure les ajudes socials, habilitant "una partida pressupostària per a emergències" pensada per cobrir les necessitats de famílies locals; però sense fer retallades "a entitats que treballen pel poble i que en són el motor", va matisar.

En l'àmbit econòmic, Coll va explicar que "el repte és passar del 102% d'endeutament que es tenia a principis de legislatura a un 75% a finals del 2013", ressaltant que aquesta última és la xifra que ha marcat la Generalitat pel 2020.

El ja alcalde de Cornellà va valorar positivament la tasca del seu predecessor en el càrrec i soci de govern, Pere Vilà, amb qui va assegurar que "hi ha hagut tolerància, respecte, consens i una bona relació que continuarà". En la seva opinió, aquest fet demostra que "en pobles petits com el nostre s'han de posar els interessos de Cornellà per sobre dels de partit".

En un ple celebrat ahir al vespre, Vilà va renunciar a l'alcaldia i Coll va prendre possessió, afegint les responsabilitats jurídiques a les competències que ja assumia; mentre que el ja regidor de GVT controlarà tot el relacionat amb la línia elèctrica de molt alta tensió, el tren d'alta velocitat i el manteniment dels edificis municipals, a més d'altres àrees que ja dirigia.