L'aeroport de Girona-Costa Brava recupera la ruta a Moscou Vnukovo de la mà de la companyia Transaero Airlines, que ja va operar el seu primer vol d'aquesta temporada divendres passat. Les dues ciutats estaran connectades per tercer any consecutiu durant la temporada d'estiu. La principal diferència respecte a les anteriors ocasions és que aquest el vol tindrà dues freqüències setmanals, d'arribada i sortida, els divendres i diumenges. Tant l'estiu de 2012 com el de 2011, Transaero oferia una sola freqüència, la dels divendres.

El notable creixement del turisme rus a la Costa Brava ha tingut sense dubte molt a veure amb la decisió de l'aerolínia de doblar les connexions entre Moscou i Girona.

Transaero, la segona compa?nyia en trànsit de passatgers a Rússia -i capdavantera en transposrt de turistes d'aquell país-, va començar a operar des de Girona l'estiu de 2011. Aleshores també hi duia a terme un vol setmanal que, si bé no era xàrter, anava molt lligat a un majorista de viatges.

La represa de les operacions de la companyia, la segona en trànsit de passatgers a Rússia, suposa tornar a connectar l'aeroport de les comarques gironines amb un dels mercats emissors de turistes més atraients per al futur de la Costa Brava.

Ja quan van començar els vols de Transero entre Moscou i Girona, l'estiu de l'any 2011, els responsable d'AGi -ens on s'apleguen les insititucions gironines que promocionen l'aeroport- van destacar que l'acord per engegar una línia regular entre ambdues ciutats suposava l'obertura d'una "connexió directa amb un dels principals punts d'atracció per al mercat turístic rus com és la Costa Brava i la seva àrea d'influència".

Holanda i Dinamarca

D'altra banda, el passat cap de setmana també es van reprendre tres rutes ja habituals des de l'aeroport de Girona-Costa Brava. La companyia TUI Airlines Nederland, va iniciar el 29 de juny el seu trajecte a Amsterdam amb un vol setmanal cada dissabte i Atlantic Airways va iniciar diumenge les seves rutes setmanals a Billund, a la península de Jutlàndia, i Copenhaguen.