Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Figueres van donar ahir suport a una moció per reclamar a la Generalitat que no tanqui el Centre de Fauna Salvatge dels Aiguamolls, tal i com s'ha anunciat en els darrers dies. Des de l'equip de Govern de CiU van defensar la importància d'aquest espai juntament amb els grups de l'oposició. Actualment, el Centre de de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà dóna cobertura veterinària a més de 1.000 animals. La Generalitat encara no ha confirmat el tancament d'aquest centre, simplement ha admès negociacions amb l'empresa pública que gestiona l'espai, que actualment passa per dificultats econòmiques.

L'Ajuntament de Figueres també va aprovar els tràmits per cedir l'estadi de Vilatenim a la Unió Esportiva Figueres. La intenció és fer-ho a deu anys, a través del quals l'ajuntament altempordanès faria aportacions econòmiques però s'estalviaria pagar els subministraments, tal i com està fent en l'actualitat. Els grups de l'oposició van alertar que presentaran al·legacions pel sistema de cessió. No obstant, l'equip de govern va defensar l'acord, assegurant que el conveni permetrà cedir-ho a altres entitats al preu que fixi l'ajuntament.

Famílies en dificultats

D'altra banda, el ple d'ahir va comptar amb representants de diverses entitats socials de la ciutat que van denunciar les dificultats de molts infants per accedir als llibres i a les sortides escolars. La protesta es va fer a través d'una moció presentada per ICV, però l'equip de Govern la va rebutjar assegurant que s'estava treballant en diverses mesures per a subsanar aquestes situacions.

El govern municipal va dir que calia apostar per la socialització dels llibres, apuntant que s'estava treballant per crear un banc de llibres de text i també de material escolar.