El futur del Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà depèn de l'entrada de "finançament alternatiu". Així ho afirma la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat en un comunicat on afegeix que mentre aquesta alternativa no es concreti, la Generalitat continuarà amb el pla previst de traslladar els animals als centres de Torraferrussa, a la província de Barcelona, i al de Vallcalent, a la de Lleida. Medi Natural justifica el tancament del centre dels Aiguamolls per "la necessitat de reorganitzar els serveis i la plantilla de Forestal Catalana", l'empresa que el gestiona, i per la impossibilitat "d'afrontar amb recursos públics" les millores que les instal·lacions necessiten.

El comunicat de Medi Natural s'ha fet públic el mateix dia que entitats ecologistes i societat civil de les comarques gironines s'han unit per garantir el futur del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l'Empordà. Una unió que aquest diumenge es farà tangible amb una festa reivindicativa al mateix Parc dels Aiguamolls.

Medi Natural assegura que el manteniment del centre gironí amb recursos de la Generalitat és inviable "davant la necessitat de reorganitzar els equipaments, els serveis i la plantilla de Forestal Catalana", l'empresa que contracta els tres treballadors del centre dels Aiguamolls, i per la impossibilitat "d'afrontar amb recursos públics" les millores que les instal·lacions del centre requereixen.

Amb tot, en el mateix comunicat, Medi Natural es mostra disposat a mantenir obert el centre "si es troben recursos alternatius als pressupostos públics via col·laboració d'entitats, fundacions o altres agents que puguin estar-hi interessats". Així, el que proposa el departament és que la gestió del parc passi a mans d'una fundació privada, és a dir, tornant al model de gestió del parc de fa 10 anys quan se n'encarregava la Fundació Roger Burlet.

Així, i mentre no es concreti l'entrada de finançament alternatiu, Medi Natural continua amb el pla previst de tancar el centre i traslladar els animals del centre de fauna dels Aiguamolls de l'Empordà als de Torreferrussa, a la província de Barcelona, i al de Vallcalent, a la de Lleida.

Per últim, la Direcció general treballa amb l'objectiu de disposar d'un lloc de "primers auxilis" als propis Aiguamolls o zona propera, on fer les primeres cures i l'estabilització dels animals recollits, per després traslladar-los a Torreferrussa o Vallcalent en funció de l'espècie i del tractament previst.