L'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament de Bordils han signat un conveni per al manteniment i conservació de les lleres dels cursos fluvials que transcorren el municipi. El consistori assumeix aquestes tasques dins d'un programa de tres anys de durada, elaborat conjuntament amb l'Agència. L'ACA encarrega a l'Ajuntament de Bordils la realització dels treballs de conservació, restauració i manteniment de les lleres públiques compreses al seu àmbit territorial.

A través del citat conveni l'ACA autoritza totes les actuacions del programa presentat per l'Ajuntament que compleixen amb els requeriments tècnics determinats per l'Agència. En una de les vuit clàusules d'aquest conveni l'Ajuntament es compromet a vetllar per evitar que es produeixin danys o perjudicis a l'interès públic o privat. En el cas que això succeís seria la seva completa responsabilitat. Aquest acord suposa un pas endavant en les tasques de conservació i manteniment de les lleres, a partir de la col·laboració entre les administracions i el foment de l'agilització administrativa.

Des de mitjan 2012, a banda de les actuacions que desenvolupa directament de manteniment i neteja de lleres, l'Agència Catalana de l'Aigua impulsa aquesta fórmula de convenis amb els ens locals per poder agilitzar els tràmits associats a les actuacions que volen impulsar directament els ens locals i d'aquesta manera poder estendre la capacitat d'actuació en el territori. A més d'aquest conveni amb l'Ajuntament de Bordils també s'ha arribat a un acord similar amb el Consell Comarcal de la Garrotxa. Dins d'aquesta línia s'estan mantenint converses per impulsar iniciatives semblants amb una desena d'ens locals més.