La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, ha tornat a denunciar l'Ajuntament de Vilablareix. En aquesta ocasió, portarà el consistori als jutjats per haver aprovat al maig una moció en favor de la sobirania fiscal. En la primera ocasió, la delegada es va querellar al febrer contra el consistori després d'aprovar una moció de suport a la plataforma Diem Prou, un moviment que reclama que els impostos no es paguin a l'Agència Tributària espanyola sinó a la catalana.

L'Ajuntament de Vilablareix va rebre ahir una segona denúncia per part de la delegació del govern espanyol a Catalunya. En aquesta ocasió, la delegada, Maria de los Llanos de Luna, es querella contra el consistori per una moció que van aprovar al maig en favor de la sobirania fiscal. El consistori té ara 20 dies per entregar la informació requerida.

L'alcalde, David Mascort (ERC), va lamentar aquesta nova denúncia i va assegurar que "no té sentit perdre el temps i els diners" per defensar una postura que entén que és "absolutament legal". "Tornem a repetir que no entenem com una alta funcionària de l'Estat pot esmerçar esforços econòmics, tècnics i humans en qüestions com aquesta que són absolutament legals", va afegir. Mascort considera que hi ha molts ajuntaments, persones i empreses que estan pagant els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya que "es limita a fer d'intermediària} ja que els diners acaben arribant igualment a l'Estat.

La primera denúncia que va rebre el consistori va ser per una moció aprovada al febrer en favor del moviment Diem Prou, que promou pagar els impostos a l'Agència Tributària catalana i no a l'espanyola. En aquella ocasió, el consistori va entregar la informació i la jutgessa va admetre a tràmit la demanda de la delegada.

El consistori va presentar al·legacions i, segons ha explicat l'alcalde, encara estan esperant resposta. El consistori confia que la jutgessa arxivi la demanda, com ha passat en altres casos com els dels ajuntaments de Cassà de la Selva i Celrà.