L'Ajuntament de Platja d'Aro (Baix Empordà) està executant els treballs de reparació i millora de les voreres de diversos carrers del municipi. En total, hi ha 33 actuacions programades, que suposaran una inversió de 374.230 euros. Les obres, que permetran millorar 4.650 metres quadrats de vorera, es fan en dues fases. La primera -que ja ha acabat- s'ha dut a terme entre els mesos de maig i juny; la segona abastarà des de setembre fins a novembre. Sobretot, allò que es farà serà substituir i reposar aquells panots que estiguin trencats, desgastats o bé aquells paviments que les arrels dels arbres han aixecat. En paral·lel, també s'inverteixen 263.000 euros per reasfaltar diversos carrers i avingudes.

Abans d'engegar les obres, els tècnics de l'ajuntament han inspeccionat pam a pam l'estat de les voreres del municipi, per detectar aquells punts on el paviment està més malmès (bé sigui perquè s'ha desgastat, bé sigui perquè les arrels dels arbres l'han aixecat). A partir d'aquí, l'Ajuntament ha programat fins a 33 actuacions en diferents punts de Platja d'Aro, que abasten 4.650 metres quadrats de voreres.

Les obres, que es fan en dues fases, suposen una inversió de 374.230 euros. Els punts on es portaran a terme els treballs es concentren en diversos trams de les avingudes de S'Agaró, Cavall Bernat, de la Pau, Vall de Ribes, de Sant Pol, de la plaça d'Europa i dels carrers Tramuntana, S'Agaró i Mas Sis.

Depenent de quin sigui el problema, els operaris opten per portar a terme l'arranjament de les voreres d'una o altra manera. Quan el panot es trenca però la base de formigó de sota està intacta, simplement s'opta per reposar-lo. En aquells llocs on les arrels dels arbres han aixecat el formigó, però, allò que es fa és arrencar tot aquell tram de vorera i es torna a fer de bell nou (formant un escocell al voltant dels arbres).

En paral·lel a la millora de voreres, l'ajuntament també està fent diverses obres de reasfaltatge a carrers i avingudes de Platja d'Aro. En total, en aquest cas, es renova el ferm en un total de 9.572 metres quadrats i s'hi inverteixen 263.000 euros. Tant el pla de reparació de voreres com el de millora d'asfaltatge han rebut una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).