L'equip de govern de Cassà de la Selva haurà de tornar a passar l'aprovació del nou conveni de delegació del servei de recollida selectiva al Consell Comarcal pel ple, després que en la sessió celebrada la setmana passada no trobés cap aliat. Els grups d'ERC, SI i el PSC es van abstenir i els sis vots a favor de CIU no van ser suficients per poder tirar endavant la renovació del conveni amb l'ens comarcal.

Segons el regidor d'ERC, David Vila, el grup tenia quatre arguments per no pronunciar-se a favor del conveni. En primer lloc, Vila va afirmar que no s'ha fet un estudi per valorar si és més econòmic impulsar el servei contractant una empresa des de l'Ajuntament, prescindint del servei del Consell Comarcal. A més, també des d'ERC consideraven excessiu que la durada del nou conveni sigui de vuit anys més quatre de prorrogables i també trobaven a faltar la menció a la gestió dels contenidors soterrats. Per últim, el regidor del grup municipal d'Esquerra també va criticar la manca de concreció respecte el preu, ja que segons va explicar, el conveni estipulava que es fixaria any rere any en funció dels resultats del servei. "Nosaltres entenem que si ens donen tota la informació que no ens van respondre tindran prous arguments per poder-ho tornar a presentar davant del ple", va afirmar Vila.

Per la seva banda, l'alcalde, Enric Bagué, va explicar que el va sorprendre no rebre els vots a favors dels grups de l'oposició, però que "tot té solució" i que confia aprovar-ho en el proper ple. "Potser no es va acabar d'entendre", va afirmar Bagué, que va defensar que si hi ha diàleg no hi ha d'haver cap problema. El batlle va defensar que precisament la durada del nou conveni és una de les avantatges que presenta l'acord amb el Consell Comarcal, ja que és un factor que afavoreix l'abaratiment del servei. "Als altres pobles que ho tenen ja va igual, pensava que passaria pel ple sense problemes", va afirmar l'alcalde. Tot i això, va reiterar que de moment no hi ha pressa per aprovar-ho, ja que el venciment del contracte és al 2013 i si calgués hi ha fins a finals d'any per arribar a un acord.

L'últim conveni de delegació per part de l'Ajuntament de Cassà al Consell Comarcal del Gironès pel servei de la recollida selectiva de paper i cartró, vidre i envasos es va firmar al 2009 per a un període de quatre anys. Per tant, durant aquest any s'ha de renovar. La nova proposta es preveu que tingui una vigència fins al 2020.