Cinc municipis gironins i la comarca de la Garrotxa han aconseguit un total d'1,746.862 MEUR del programa Feder per reactivar el seu centre urbà i també per a actuacions al medi ambient i prevenció de riscos. El consistori que ha aconseguit una major partida ha estat el de la Bisbal de l'Empordà que, amb mig milió d'euros, podrà rehabilitar l'antiga fàbrica Terracotta per ampliar el Museu de la Ceràmica. El segueix Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) amb més de 357.000 euros per a promoció turística. Destaca també la Garrotxa que, a través de dos organismes -el Consell Comarcal i el SIGMA- ha aconseguit més de 311.000 euros.

Entre els projectes gironins que han aconseguit un informe favorable, destaca especialment el projecte del consistori de la Bisbal de l'Empordà, amb 500.000 euros de finançament, que anirà destinat a la rehabilitació de l'antiga fàbrica Terracotta per ampliar el Museu de la Ceràmica. També hi figura la dinamització turística del nucli històric de Banyoles - 177.390 euros-; la promoció turística de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) - 357.379 euros- i la de Puigcerdà, que també vol rehabilitar el campanar i l'oficina de turisme - 186.310euros-. També s'hi ha pogut acollir l'Ajuntament de Campdevànol -214.660 euros- per fer obres de recuperació del centre urbà amb actuacions com ara la reforma de la plaça Anselm Clavé, actualment molt degradada, entre d'altres.

En l'àmbit comarcal, la Garrotxa ha aconseguit dues partides. Per una banda, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) ha obtingut 102.771 euros per a un programa de prevenció de riscos naturals i tecnològics al territori i el Consell Comarcal de la Garrotxa ha aconseguit 208.350 euros per impulsar rutes per a la reinterpretació del patrimoni.

Aquests projectes es troben entre els 30 que la Generalitat, a través de la Direcció General de l'Administració Local, ha seleccionat per rebre una subvenció del fons europeu Feder en el període que va del 2007-2013 i que es correspon a la meitat del cost total de cada projecte presentat. Es podien presentar en dos àmbits, com és el de medi ambient i prevenció de riscos (amb un total de 1,175.000 euros) i el de desenvolupament sostenible local i urbà (amb un total de 6 MEUR). Es van rebre 181 sol·licituds, 24 en l'ambit de medi ambient i prevenció de riscos i 157 en el destinat a desenvolupament local.