La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) ha informat que l'activitat que es realitzava en els mòduls prefabricats de Fenals de Lloret de Mar ja funciona amb normalitat dins el CAP Dr. Francisco Benito del Rieral.

El trasllat de l'activitat es va realitzar la setmana passada i durant aquests dies ha funcionat sense problemes ni aglomeracions, han informat les fonts de la Corporació de Salut. Així, les dependències del CAP de Fenals ocupen ara una planta del del Rieral que estava poc utilitzada, de manera que, com indica la CSMS, s'han optimitzat els espais de l'equipament i s'ha millorat el confort tant d'usuaris com de professionals. Cal tenir present que hi treballen els mateixos professionals que treballaven en els mòduls de Fenals. Per tant, es manté el metge i la infermera de cada pacient i també la història clínica única. El trasllat també ha de suposar una millora de l'atenció assistencial ja que s'han unificat els serveis en un mateix centre: treball social, atenció domiciliària, seguiment de l'embaràs, atenció a la salut sexual i reproductiva o odontologia. En definitiva, el trasllat ha estat a un centre pensat realment com a CAP -no mòduls prefabricats- i que disposa de millors instal·lacions, segons la CSMS.

La directora Imma Morató, directora de l'ABS Lloret-Tossa, explica que el CAP del Rieral aten més de 17.000 persones, que "s'ha aprofitat el trasllat per a redistribuir el material que hi havia a Fenals en els dos CAP de Lloret" i que el CAP del Rieral ha incorporat un nou servei que fins ara, només es feia als hospitals: la realització d'espirometries.

Als mòduls prefabricats buits de Fenals s'hi ubicarà, a partir de la tardor, el servei de rehabilitació ambulatòria de l'Hospital de Blanes.