La Policia Local i els Mossos d'Esquadra van fer entre la tarda i la nit de dimarts el primer de diversos operatius previstos a Roses per combatre els venedors ambulants coneguts com "top manta". L'actuació va permetre identificar onze venedors ambulants, tres dels quals es van derivar al Cos Nacional de Policia (CNP) perquè es trobaven en situació irregular. En total, es van comissar més de 3.000 peces de roba i complements falsificats.

La primera intervenció es va iniciar a les set de la tarda i es va centrar als carrers Major i Riera Ginjolers. Allà, els agents van identificar cinc venedors il·legals de nacionalitat pakistanesa. Més tard, pels volts de dos quarts de deu, l'actuació es va traslladar al passeig Marítim, on es van identificar sis venedors més (dos d'ells sud-americans i quatre subsaharians). Les intervencions van recollir samarretes, bosses de mà, carteres, cinturons, sabates o ulleres, la majoria de marques falsificades.

El regidor de Seguretat, Àngel Tarrero, insisteix que ambdós cossos de seguretat estan treballant de manera conjunta per eradicar aquesta pràctica i que es faran d'altres actuacions per posar-hi fi. A més, de cares a l'estiu vinent preveuen noves mesures al passeig per evitar que s'hi posin.