El Servei Local d'Orientació Familiar (SCOF), el programa d'intervenció preventiva que vetlla per la qualitat de vida familiar, arriba a la sisena edició amb un registre total de 445 preinscripcions de families amb fills d'enre 0 i 18 anys. El Servei Local d'Orientació Familiar (SCOF), el programa d'intervenció preventiva que vetlla per la qualitat de vida familiar de la Diputació, arriba a la sisena edició amb un registre total de 445 preinscripcions de families amb fills d'edats compreses entre 0 i 18 anys.

El nou curs 2013-2014 que es preveu que comenci durant la segona quinzena de setembre d'enguany, compta amb la implicació de 77 municipis gironins de menys de 10.000 habitants implicats. Aquesta xifra representa quasi el doble dels inscrits l'any anterior (49). Aquesta dada mostra l'augment de l'interès i la participació dels municipis en relació amb el programa d'atenció familiar.

D'aquesta manera, la Diputació afavoreix l'equilibri territorial i l'accés a serveis a tots els ciutadans de la demarcació, independentment de la densitat de la població de la zona on visquin.

El Servei Local d'Orientació Familiar (SLOF) és un programa que s'emmarca dins el Secció d'Acció Social de la Diputació de Girona, i que està en funcionament des del curs 2008-2009. Es tracta d'un programa gratuït, de caire preventiu, universal i d'atenció especialitzada en matèria d'educació i comunicació entre pares i fills. A més, vetlla per la millora de la qualitat de vida familiar i vol esdevenir un suport dins de les polítiques municipals de benestar en els nuclis amb menys població de les comarques gironines.

Serveis que s'oferiran

De cara al curs 2013-2014, destaquen tres plataformes d'atenció familiar de l'SLOF. Aquestes oferiran atenció i recursos que seran supervisats per professionals en l'atenció social: l'Escola de Mares i Pares, l'atenció individualitzada a les famílies i el portal web.

L'Escola de Mares i Pares sera un espai de trobada entre els pares i mares que s'hagin inscrit. Tot dut a terme per mitjà d'un programa de sessions quinzenals d'una hora i mitja de durada i d'alt contingut pràctic. Els pares podran expressar i compartir dubtes i/o preocupacions sobre l'educació dels seus fills.

SLOF també tindra a la seva disposició una atenció individualitzada a totes aquelles famílies que ho sol·licitin. Se'ls hi oferirà assessorament i suport sobre dubtes i problemes particulars per mitjà de tutories que es distribueixen en set hores i mitja per municipi.

El portal web d'SLOF presenta informació relativa a les sessions de l'Escola de Mares i Pares i les famílies hi podran trametre les seves consultes públiques o privades mitjançant la bústia i el fòrum.