L'Ajuntament de Tossa està pendent dels resultats d'uns nous informes que ha encarregat per decidir si tanca o no la Discoteca Sivas per les molèsties de soroll que denuncien els veïns. Aquests informes seran el resultat d'unes noves proves i medicions que s'han fet a finals de juny d'enguany per la falta de col·laboració dels veïns. Fonts municipals han explicat que van emplaçar als veïns a participar en aquests proves i, d'aquesta manera, comprovar si els problemes de soroll persistien i si calia insonoritzar-ho millor o ubicar els altaveus en determinats llocs. No obstant això, donat que són segones residències, no es va poder fer ja que no van respondre a la petició de l'Ajuntament, han concretat les fonts.

Aquest tema no és nou. L'Ajuntament ja va tancar cautelarment la discoteca l'estiu passat. La discoteca està situada al carrer Església, just davant de l'Ajuntament, i fa un parell d'anys va canviar de titular. El canvi de titularitat es condicionava al fet que es presentés un estudi acústic que acredités que les immissions sonores a l'ambient exterior s'havien adaptat i complien el mapa acústic i les ordenances municipals; i es recordava al nou titular que havia de tenir instal·lat un limitador de so amb registrador per tal d'assegurar que no se sobrepassessin els valors límits establerts, d'acord amb el que disposa la Disposició transitòria cinquena del Decret 112/2010, han afegit les fonts.

En un primer moment, la nova titularitat no va presentar la documentació ni va prendre les mesures requerides per l'Ajuntament i, per aquest motiu, es va ordenar el tancament fins que no es presentés un estudi acústic que acredités que les immissions sonores a l'ambient exterior s'havien adaptat i complien el mapa acústic i les ordenances municipals; i fins que no s'instal·lés un limitador de so amb registrador per tal d'assegurar que no se sobrepassessin els valors límits establerts.

Dies més tard, l'Ajuntament va permetre la reobertura del local perquè els titulars de l'activitat van prendre les mesures corresponents per donar compliment a les condicions fixades de l'autorització municipal: es va instal·lar un limitador de so, es va modificar part de l'equip de so i el local es va sotmetre a un control tècnic per una empresa acreditada, que va ser favorable.

Aleshores, l'Ajuntament també va proposar als veïns fer noves proves i medicions -per un organisme independent a través de la Generalitat de Catalunya-, però els veïns no van col·laborar i les proves s'han fet finalment a finals de juny d'enguany, han explicat les fonts municipals.

Compatibilitzar descans i oci

Així, l'Ajuntament està a l'espera de rebre els resultats de l'informe per decidir l'acció a prendre i respondre, adequadament, les queixes que formulen els veïns en el seu escrit presentat aquest dimarts.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, afirma que "l'actuació municipal s'ha ajustat en tot moment a la legalitat. En la major brevetat possible donarem resposta a les queixes dels veïns, prendrem les mesures que siguin legalment exigibles i no deixarem de lluitar per fer compatible activitat econòmica i el dret al descans".