El cap del Servei Català del Trànsit (SCT) a Girona, Narcís Clé ha dimitit després que un radar dels Mossos el cacés ahir anant a 160 quilòmetre per hora per l'autopista AP-7. La renúncia la va presentar ahir mateix al director del SCT, Joan Josep Isern, que li va acceptar. En saber-se la notícia, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va lamentar que Clé hagués comès "l'error" però va lloar-lo per haver-lo reconegut i ser conscient que la velocitat a la que anava era "impròpia". A més d'haver renunciat al càrrec, Clé s'exposa ara a una sanció administrativa de fins a 300 euros i a la pèrdua de dos punts del carnet de conduir.

Els fets van succeir ahir quan Clé estava tornant cap a la província Girona. Un radar mòbil dels Mossos va fotografiar el cotxe oficial del cap territorial de Trànsit a Girona circulant per sobre la velocitat màxima permesa, que és de 120 quilòmetres hora. Ell anava a 160 quiòmetres hora i hauria al·legat, segons va informar Ràdio Girona que anava en vehicle oficial i que estava de servei. Es dóna el cas que quan el van aturar, el cap de Trànsit a Girona retornava de la reunió de la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària, que estava presidida pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler, on es van fixar les bases per reduir els accidents mortals i greus pels pròxims 7 anys.

Narcís Clé, que ocupa un càrrec de funcionari idesprés de ser fotografiat pel radar, va enviar una carta al director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, on li comunicava la seva renúncia al càrrec.I Isern, li va accpetar. Clé estava com a responsable de Trànsit a Girona des de l'any 1998, quan la Generalitat va assumir les competències en aquesta matèria, pel que ara se li buscarà un substitut.

El conseller d'Interior va lamentar ahir a la tarda, just abans d'un acte amb víctimes de trànsit, que el cap de Trànsit a Girona hagués comès aquest "error", cosa que l'havia afectat, segons va reconèixer i per això, va presentar la seva renúncia, que va ser acceptada tant per Isern com per Espadaler.

Segons el titular d'Interior, Clé ha demostrat la seva "talla" i "honorabilitat" per haver reconegut i ser conscient que la velocitat a la que anava és "impròpia", i més encara per part d'un responsable del Servei Català de Trànsit. Per això, Espadaler va mostrar el seu respecte per Clé, que portava al càrrec molts anys i que és funcionari de carrera. Clé serà substituït properament seguint segons van explicar fons del departament d'Interior i també se li tramitarà la multa corresponent.