La Fundació Josep Palau Francàs va fer acte d'entrega ahir d'un nou vehicle per al Programa d'Atenció Domiciliària i Equip de Suport (PADES) de l'Hospital de Campdevànol. El gerent del centre, Joan Grané, va celebrar poder disposar d'aquest nou cotxe en l'acte d'entrega que es va fer ahir a les instal·lacions de l'hospital, i va afirmar que "aquest vehicle facilitarà enormement els desplaçaments que el personal del PADES realitza a domicili", que fins ara es feien amb els cotxes particulars dels treballadors de l'equip.

Segons van informar ahir, durant els més de deu anys d'activitat acumulats, l'equip del PADES del Ripollès ha recorregut uns 120.000 km i ha dut a terme més de 15.500 visites. La funció principal d'aquest programa és donar suport al malalt, a la seva família i a l'equip d'Atenció Primària d'aquests pacients per millorar l'assistència sanitària de la població. A més, també realitzen accions de coordinació i docència. Aquest dispositiu assistencial es va posar en funcionament l'any 2002, depèn de l'Hospital de Campdevànol i està ubicat dins el sector sociosanitari del Centre. La seva activitat es dirigeix a pacients amb malaltia avançada, progressiva i incurable, malalts crònics amb dependència i usuaris que pateixen úlceres d'evolució complicada.

A l'acte d'entrega del cotxe, el president del patronat de l'Hospital de Campdevànol, Jaume Vilarrasa, va voler agrair la donació del vehicle a la Fundación Josep Palau Francàs, i també va ressaltar la millora que això suposarà en l'activitat del PADES. Per la seva part, el director general de la Fundación Josep Palau Francàs, Ramon Trullols, i un dels patrons de l'Entitat, Francesc Palau, es van mostrar molt satisfets per poder col·laborar amb l'Hospital de Campdevànol i amb el PADES del Ripollès.

L'acte va comptar amb l'assistència de l'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, el president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, així com d'altres patrons de l'Hospital de Campdevànol i el personal del Centre. També hi van ser presents la presidenta de la Fundación Josep Palau Francàs, Mercè Mallol, i les vicepresidentes, Susanna Palau i Blanca Palau.