El resultat dels mostrejos fets per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a 223 platges catalanes, que acumulen un total de 248 punts de control durant el període comprès entre l'1 i el 5 de juliol ha evidenciat una qualitat excel·lent de les aigües de bany en el 100% de les platges. També les 12 zones de bany interiors on s'ha fet aquest estudi de qualitat han obtingut la mateixa qualificació. Pel que fa a la temperatura de l'aigua, aquesta ha oscil·lat entre un mínim de 19 graus que s'han registrat a l'Alt Empordà i els 24 graus de les platges del sud, al Montsià.

L'ACA desenvolupa aquest programa de vigilància i informació de l'estat de les platges i zones de bany interior a Catalunya durant cada temporada de bany.

En el programa es fan visites d'inspecció a les platges i s'analitzen les aigües de bany, tant al mar com les d'interior, determinant així la seva qualitat d'acord amb els criteris que estableix la directiva de la comunitat europea relativa a la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

L'objectiu d'aquest programa és qualificar periòdicament les aigües de bany i informar els ajuntaments i a la ciutadania dels resultats obtinguts.