Un home de 75 anys, de nacionalitat francesa va desaparèixer dijous al vespre a Meranges mentre estava fent ruta a la zona del ?Puigpedrós i va aparèixer l'endemà al migdia en una estació del tren de França, localitzat per la policia francesa.

Els fets van succeir cap a quarts de set, quan els Bombers de la Generalitat van rebre un avís d'un grup d'excursionistes que un company seu s'havia desviat de la resta de companys. En aquell moment, el cos d'emergències van activar l'operatiu de recerca amb membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) amb l'helicòpter i una dotació terrestre dels Bombers de la Generalitat i van rastrejar tota la zona però no el van localitzar.

Ahir, a primera hora del matí, s'ha reprès es va reprendre altra vegada la recerca amb l'helicòpter i membres del GRAE i del GEM, i dues dotacions terrestres dels Bombers. A més, en el transcurs del matí també es va activitar una unitat del Grup Caní de Recerca (GCR) dels Bombers. Al cos d'emergències s'hi varen unir també dues unitats dels Mossos d'Esquadra i al mateix temps, essent una zona fronterera -la Cerdanya- es van fer gestions amb els grups de rescat francesos per si la persona desapareguda havia passat cap a la vessant francesa.

Aquest punt va ser clau perquè l'home francès de 75 anys va aparèixer al migdia sa i estalvi en una estació de tren de França. Pel que fa a quina infraestructura ferroviària es tracta, es desconeix.

Tot i això, els cossos d'emergències catalans van ser informats per la Gendarmerie Nationale que havien localitzat l'excursionista francès ahir al migdia en una estació de tren de França.

A finals d'abril, dos excursionistes van morir a la Cerdanya, en concret a la vessant no Gironina i que havien desapareguts a la zona d'Estana, a Montellà i Martinet.