La companyia Endesa ha tractat, gestionat i retirat més de 1.200 tones de residus durant el passat 2012 a les comarques gironines. Es tracta de deixalles de diferents tipus derivades de diverses obres de manteniment i de millora de la xarxa elèctrica. Aquesta mesura és conseqüència de la progressiva implantació del Sistema de Gestió Ambiental de la Companyia.

Concretament, s'han processat 378 tones de residus especials, com per exemple: l'oli aïllant, les emulsions d'aigua amb oli i transformadors. Per altra banda, el gruix important de deixalles s'han hagut de tractar com a residus no especials, i han sumat un total de 877 tones. Aquestes estan compostes per ferralla, runa, cablejat elèctric, pals de formigó, papers i plàstics, entre d'altres.

El procés el tractament s'ha dut a terme als magatzems que la companyia té a les subestacions de Calella i de Mas Xirgu, a Girona. Aquestes infraestructures estan equipades amb un seguit de compartiments amb contenidors específics curosament etiquetats depenen de la naturalesa del residu. A més, també disposen d'un magatzem completament tancat per tal de poder-hi dipositar aquells residus especials.

Des d'aquests contenidors, els residus es porten als corresponents gestors especialitzats (autoritzats per l'Agència de Residus de Catalunya) perquè puguin dur a terme el seu aprofitament. En el cas que no se'n pugui treure un benefici o no es pugui reutilitzar, es procedirà a la seva eliminació, sempre controlada.

Aquesta gestió s'ha dut a terme seguint els procediments mediambientals de la Companyia amb la voluntat de contribuir en millorar el procés i el desenvolupament sostenible. S'utilitzen transportistes habilitats per aquest fi. L'objectiu d'Endesa en aquesta gestió és poder-se projectar com una empresa sostenible de futur.