L'Ajuntament de Sils ha iniciat un procés de participació ciutadana per estudiar la conveniència d'aprovar un projecte de creació d'horts urbans en uns terrenys a prop del nucli urbà amb la intenció de posar-los a la disposició de les persones que estiguin interessades en conrear-los. Des de l'Ajuntament han informat que un dels objectius de la creació d'aquests horts és el d'ajudar les famílies que estan passant per moments difícils i es troben en una situació de vulnerabilitat, a les quals es tindrien reservats un nombre determinat d'horts i així aprofitar la producció per reduir les despeses familiars. La proposta d'horts urbans municipals està oberta a tothom.

En aquesta fase inicial del projecte en la qual es troba actualment el procés, l'Ajuntament necessita saber si realment hi ha una demanda consistent de gent que estigui interessada en conrear algun d'aquests horts per poder tirar-lo endavant atès que aquest es faria càrrec de les despeses que comportessin la instal·lació.

Per tal de realitzar aquest sondeig, les persones interressades han d'emplenar una butlleta que es troba al Centre Cívic i retornar-la abans del dia 31 de juliol; aquesta butlleta està pensada només per recollir informació sobre el nombre de gent interessada i per saber què els motiva a conrear un hort. No es contempla com a llista d'espera ja que, un cop el projecte estigui definit a partir del que s'hagi respost a les butlletes, l'Ajuntament haurà de redactar unes bases que estableixin la distribució dels horts i el seu funcionament.

Passat l'estiu, un cop el projecte estigui més ben definit, es convocaria a totes les persones interessades a una reunió per tal d'explicar-los els següents passos a seguir.