L'Ajuntament de Portbou reclama a la Guàrdia Civil que enderroqui l'edifici vell del municipi pel perill que suposa i la possibilitat que hi ha que hi hagi despreniments per l'estat en què es troba. L'alcalde, Josep Lluís Salas, diu que van rebre una carta de la comandància de Madrid en què s'exposava que la situació econòmica no permetria fer l'actuació aquest any i que la previsió era abordar-ho de cares al segons semestre de 2014. "Jo els vaig respondre que, tot i entendre els problemes, no acceptàvem de cap manera esperar tant de temps. No podem estar dos estius amb l'immoble tal i com està aquí al mig del poble", assegura. Salas afegeix que, de moment, no han rebut resposta però que li consta que s'hi està treballant. L'Ajuntament va precintar l'equipament fa mesos després de patir alguns despreniments.

L'edifici fa temps que estava en desús i després d'aquestes situacions perilloses l'equip de govern va decidir actuar precintant el mes de març passat l'immoble. La previsió s'enderroqués en breu i que només es deixés la part inferior, que utilitzarien per guardar vehicles de la Guàrdia Civil. I és que el cos té un segon edifici annex més recent que és on continuen instal·lats. De fet, l'Ajuntament negocia des de fa temps quedar-se amb la propietat que ara s'ha de tirar a terra i que amenaça caure ruïnós. Segons ha dit l'alcalde en algunes ocasions si els el donessin seria el mateix Ajuntament qui l'enderrocaria i li donaria al solar el servei més necessari per al municipi.

La situació la va certificar un informe dels tècnics després que caiguessin alguns dels elements de la façana i, fins i tot, algunes teules. Per això, es va tancar tot el conjunt de la caserna. Un edifici vell de quatre plantes situat a la Rambla del municipi. Fa molts anys que està en desús i des de fa temps els efectius de la Guàrdia Civil que hi ha al municipi operen des de l'edifici del costat, que es va construir fa menys temps.

L'Ajuntament esperava que l'enderroc es fes de forma imminent però tres mesos després encara no s'hi ha actuat.

"Problemes econòmics"

Segons l'alcalde, els van fer arribar una carta on al·legaven que per problemes econòmics no podrien executar-ho aquest any i que ho farien passat l'estiu de ?l'any vinent. "Nosaltres entenem que no hi hagi diners però nosaltres no podem tenir en ple poble un edifici en aquestes condicions. Ara a l'estiu ja no s'hi és a temps però els vam avisar que no acceptàvem el segon semestre", insisteix.

En aquest sentit, Salas afegeix que ha mantingut algunes converses i que li consta que s'està treballant per avançar-ho però que encara no ha rebut cap comunicació oficial.