UNA CITA imprescindible per començar l'estiu.Un any més les grades instal·lades a la platja es van omplir de públic per seguir la cantada.El grup Port Bo va ser l'encarregat d'obrir el recital. Qualsevol racó, com aquests balcons, és bo per seguir la nit de les havaneres.

La 47a edició de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell es va convertir ahir en un nou èxit de públic i va donar, un any més, el tret de sortida no oficial a la temporada turística de la Costa Brava. Centenars de persones es van acostar a la platja del Port Bo per tal d'escoltar els grups Boira (Lleida), Bergantí (Malgrat de Mar), Arjau i Port Bo (Palafrugell), tot oblidant la polèmica dels últims dies sobre la possibilitat que la vaga de TV3 impedís la retransmissió de l'espectacle.

I és que la difusió de la Cantada d'Havaneres ha penjat en?guany d'un pèl, després que aquesta mateixa setmana TV3 anunciés que no les retransmetria a causa de la vaga de treballadors. Davant la indignació palafrugellenca, al final es va acordar que l'actuació dels grups comencés una mica més tard, a les onze de la nit -un cop acabada la vaga- i que abans actués la coral infantil Els Virolets.

I així va ser. Després de l'actuació infantil, els quatre grups principals van interpretar cinc cançons cadascun, i al final es van unir per interpretar conjuntament dues peces: La Bella Lola i El meu avi, que sens dubte van ser les més aplaudides entre el públic. En total, l'espectacle es va allargar durant aproximadament una hora i mitja. A banda de la gent que va seguir la cantada des de les grades, també hi va haver qui ho va fer en barca.

Per part de TV3, els encarregats de presentar la retransmissió de la Cantada van ser Ana Boadas -copresentadora del programa Divendres- i el periodista palafrugellenc Albert Niell. La realització va anar a càrrec d'Ángel Biescas i de la producció se'n va encarregar Linus Puchal.

D'aquesta manera, la Cantada d'Havaneres va demostrar que s'acosta al seu mig segle d'existència en més bona forma que mai, després d'haver rebut l'any 2010 el Diploma Turístic de Catalunya que atorga la Generalitat.

Un any l'escenari preparat per a l'ocasió es va omplir de gom a gom així com també les platges dels voltants on es va poder se?guir la cantada mitjançant unes pantalles. Així mateix, nombroses embarcacions van ocupar l'aigua i des d'allà molta gent va poder seguir la cantada. La temperatura era ideal i entremig de la sorra es podia veure fins i tot gent preparat cremats.