Unes 500 persones han participat aquest diumenge en la concentració i jornada reivindicativa en contra el tancament del centre de recuperació de fauna salvatge dels Aiguamolls de l'Empordà. Els assistents han mostrat el seu suport als treballadors afectats i han llançat un clam perquè el Departament d'Agricultura faci marxa enrere i no tanqui aquest espai. La portaveu de la IAEDEN-Salvem l'Empordà, Bàrbara Schmitt, detalla que entre aquest diumenge o demà, dilluns, l'entitat demanarà una reunió d'urgència amb el conseller d'Agricultura perquè els expliqui els motius del tancament i veure com es planteja el seu futur. De moment, cap empresa privada s'ha ofert per finançar el centre.

Des d'un principi, la notícia del tancament del centre va unir entitats ecologistes i societat civil. Aquest diumenge, mig miler de persones s'han reunit davant d'aquest espai, a les portes dels Aiguamolls de l'Empordà, per mostrar el seu suport en un acte organitzat per la IAEDEN-Salvem l'Empordà. L'esdeveniment ha comptat amb una concentració, actuacions castelleres, animació infantil a càrrec del grup 'El País de Xauxa' i 'Els Xancletes' i diverses xerrades. L'actor figuerenc, Gerard Carrion, ha estat l'encarregat de llegir el manifest final.

Els parlaments s'han centrat en destacar la importància d'un centre amb 35 anys d'història, únic a les comarques gironines, i que cada any atén prop de 1.000 animals, el 90% d'ells són espècies protegides. La portaveu de l'associació ecologista assegura que estan "molt contents" pel suport rebut de la ciutadania gironina. "Ara, entre aquest vespre i demà al matí, demanarem una reunió d'urgència amb el conseller d'Agricultura perquè ens expliqui els motius del tancament i com es planteja el futur d'aquest espai", ha comentat. Segons Schmitt, "tothom" té clar que el centre "no es pot tancar". "I és que no és possible clausurar-lo aquesta propera setmana perquè és quan més ingressos tenim, cada dia rebem entre 8 i 10 animals", ha afegit.

Des de la IAEDEN ressalten que l'excusa de la crisi no "pot tirar per terra" la feina feta durant aquests últims anys i menys quan el centre té un pressupost que no supera els 120.00 euros anuals. "De moment el departament no s'ha posat en contacte amb els treballadors, no han rebut cap carta oficial i tampoc s'ha aconseguit trobar alguna empresa privada disposada a assumir els costos d'aquest espai tal i com aconsellava el departament", ha explicat Schmitt. Des de l'associació no descarten realitzar noves mobilitzacions. Fins ara ja han recollit 8.000 signatures en defensa d'aquesta causa.