07 de juliol de 2013
07.07.2013

Imputades quatre persones a l'Alt Empordà per falses denúncies

Les denúncies falses per assalts al carrer es van presentar a comissaries de Figueres i Roses

08.07.2013 | 07:19

Els Mossos d'Esquadra han imputat quatre persones per simular que havien estat víctimes de robatoris amb violència al carrer. Els dies 17 i 24 de juny, els mossos van recollir les denúncies de tres ciutadans que afirmaven que havien estat víctimes d'un robatori. En un cas, fins i tot va aportar un informe mèdic per descriure les lesions que li havien causat els lladres.

Arran dels fets, la policia va obrir una investigació que va determinar que les denúncies eren falses. El quart cas es va donar a Roses, on els agents han resolt que una denúncia presentada per una dona al desembre era falsa. La policia ha determinat que va denunciar que li havien robat el mòbil només per aconseguir un terminal nou.

Els imputats són veïns de Palau-savardera, Figueres i Castelló d'Empúries (Alt Empordà) i Lloret de Mar (Selva). Se'ls acusa d'un delicte de simulació de delicte.

Els dies 17 i 24 de juny els mossos van recollir les denúncies de tres ciutadans diferents, els quals afirmaven haver estat víctimes d'un robatori violent a la via pública mentre passejaven per Figueres.

En dos dels casos, les presumptes víctimes van descriure que una persona -que actuava sola- els havia estirat la bossa de mà, on hi portaven diners, targetes de crèdit i documentació personal, entre altres objectes de valor. Un dels denunciants va fer constar que, en el moment del robatori, portava 100 euros en efectiu. L'altre denunciant va elevar la xifra fins als 800 euros.

Denúncia acompanyada d'informe mèdic

En la tercera denúncia presentada, la presumpta víctima va presentar a la comissaria de Figueres un informe mèdic per acreditar les lesions que li havien causat els lladres. El jove va explicar que dos nois l'havien abordat al carrer i l'havien fet caure de genolls. Segons el seu relat, mentre un l'immobilitzava pel coll, l'altre li regirava les butxaques. Va denunciar que li van sostraure el mòbil i 20 euros que portava a la butxaca. Després dels suposats fets, el jove va anar fins i tot a l'Hospital de Figueres perquè li fessin un informe mèdic.

Arran dels fets els mossos van obrir una investigació que ha permès determinar que les tres denúncies eren falses.

Un quart cas a Roses

A finals de juny també es va resoldre un fals robatori denunciat a Roses. En aquest cas, una dona va denunciar que dos homes li van robar un telèfon mòbil a la zona del recinte firal de Figueres, el passat mes de desembre.

Després de diverses indagacions policials amb companyies telefòniques, la policia ha descobert que la dona es va inventar el robatori per canviar el terminal per un de nou.

Les quatre persones imputades han de comparèixer al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres quan siguin requerides.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook