Un home de 67 anys i de nacionalitat francesa va morir ahir a la tada a la platja dels Griells de l'Estartit. Segons va informar la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya, l'home hauria mort mentre es banyava, i malgrat els intents dels equips sanitaris de salvar-li la vida després de treure'l de l'aigua i fer-li les maniobres de reanimació, no va ser possible.

Els fets es van produir poc abans de les cinc de la tarda, quan el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya va rebre l'avís que un home s'havia ofegat a la platja dels Griells.

Els banyistes i el socorrista de la platja l'haurien tret de l'aigua i als pocs minuts hi va arribar una ambulància i un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) però no se li va poder salvar la vida.

L'home es trobava a la platja dels Griells amb familiars i tot d'una, segons fonts consultades, va trobar-se malament mentre s'estava banyant. Va voler sortir de l'aigua però no ho va aconseguir, a pocs metres de la costa va vomitar i llavors, hauria caigut a dins l'aigua sense que pogués sortir-ne.

Llavors va ser quan uns banyistes van veure com un home semblava que s'ofegava dins el mar i s'hi van acostar, el van socórrer i treure de l'aigua. Malgrat l'actuació del socorrista que hi havia en aquesta platja de l'Estartit i la feina dels serveis mèdics del SEM, no se li va poder salvar la vida. En el moment del tràgic succés hi havia bandera verda a la platja dels Griells i bona mar. Fonts mèdiques van descartar la mort per ofegament, tot i que encara es desconeixen les causes finals del decés.

La víctima, és un home de nacionalitat francesa de 67 anys que passava uns dies de vacances a l'Estartit en família. En aquest tràgic succés també hi va treballar el cos dels Mossos d'Esquadra, amb tres patrulles, una d'elles d'investigació. I un cop es va certificar la mort de l'home, els serveis funeraris es van fer càrrec del cos. Tot i això, per aclarir les causes de la mort del turista francès, ara caldrà esperar els resultalts de l'autòpsia que es practicarà a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona.

La mort d'aquest turista culmina una setmana negra a Girona pel que fa a morts a l'aigua, ja siguin mars o rius. Divendres al vespre, un nen de 12 anys va morir ofegat mentre es banyava amb amics al riu Daró de la Bisbal d'Empordà.