La multinacional Eulen ha presentat finalment un recurs contra la decisió del Govern d'anul·lar el concurs d'adjudicació del CAP de l'Escala i 7 consultoris empordanesos. L'empresa ha decidit recórrer gairebé tres mesos després que l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) aturés en sec el procés que donava a aquesta empresa basca amb afany de lucre la gestió de tota l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala.

L'anunci, publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i amb data 25 de juny, no detalla fins quan s'allargarà aquest procediment i quines seran les seves conseqüències. El Departament de Salut per la seva banda va preferir no entrar a valorar aquesta decisió, tot i que va donar a entendre que respectava el recurs de la multinacional.

A mitjan abril l'OARCC, depenent de la Generalitat, va estimar parcialment el recurs de la ?Fundació Salut Empordà (actuals gestors dels centres sanitaris) en la qual denunciava el procediment d'adjudicació del CAP de l'Escala havia estat irregular, sobretot pel que fa als criteris de puntuació que s'havien seguit. Mesos abans el CatSalut ja havia concedit definitivament la gestió dels centres a la multinacional, de manera que es va haver de fer enrere i aturar un procés que Eulen ja havia guanyat.

El Departament de Salut va anunciar que el concurs s'hauria de repetir, però en aquest cas seguint estrictament els criteris de puntuació. De tota manera, de moment encara es desconeix quan es farà.