La Secretaria d'Universitats i Recerca, a través de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), ha convocat la 32a edició dels Premis de Recerca Jove per fomentar les vocacions científiques entre els alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior.

Els Premis de Recerca Jove atorgran aquest any, 72 premis als millors treballs de recerca en llengua catalana elaborats per estudiants de 3r i 4t d'ESO, batxillerat o cicles formatius de grau superior i mitjà conjuntament amb el professorat. També es premiarà l'esforç d'11 centres d'educació secundària per fomentar la participació de professorat i alumnat en aquesta convocatòria. Els guardons estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres.

Els treballs que es presentin poden ser de tipus experimental o teòric. Es valorarà la metodologia i el rigor científic, així com l'originalitat i interès. També els treballs que temàticament tractin temes relacionats amb les aportacions de les dones, la igualtat d'oportunitats entre homes i dones o altres temes relacionats. El termini acabarà el 26 de setembre.