09 de juliol de 2013
09.07.2013

L'Oficina d'Habitatge del Consell atén 1.913 persones per ajuts de lloguer del 2013

09.07.2013 | 00:00

L'Oficina d'Habitatge del Consell Comarcal de la Selva ha atès un total de 1.913 persones durant el període que es podien sol·licitar ajuts per al pagament del lloguer per a 2013. Del total de les atencions realitzades durant el termini que s'han pogut sol·licitar, del 28 de maig a l'1 de juliol, un total de 1.309 van ser presencials, 552 telefòniques i 52 a través de correu electrònic.

La tècnica de l'Oficina d'Habitatge, Esther León, va valorar molt positivament les dades ja que, segons va dir, feia més de dos anys que no s'obria ajuts per a nous perceptors, la qual cosa ha comportat un gran nombre de sol·licituds. En aquest sentit, León va assenyalar que "és positiu que s'hagi obert la convocatòria i més si tenim en compte la situació en què ens trobem". León va recordar que aquests ajuts al lloguer només eren per a nous perceptors i va afegir que la convocatòria per als antics perceptors va finalitzar el passat 30 d'abril. Així mateix, la tècnica va incidir en el fet que aquestes dades corresponen al nombre d'atencions del període que ha estat obert el termini de presentació d'ajuts per al pagament del lloguer per a l'any 2013 i en cap cas a d'altres atencions com poden ser la renda bàsica d'emancipació, la borsa o consultes diverses.

Els ajuts a fons perdut són per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial. Així, tal com va explicar León, a aquest ajut hi podien accedir les persones que acreditessin la residència legal a Catalunya durant un mínim de 5 anys, dos dels quals havien d'ésser immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud, llevat de persones catalanes retornades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook