L'Ajuntament de Palafrugell està introduint la lluita biològica en el control de plagues dels arbres, alliberant insectes depredadors. Aquesta acció es farà als carrers Ample, de Barris i Buixó, de Pozo Alcon, del Bruguerol, d'Isaac Albéniz, de Sèneca, de Manuel de Falla, de Lope de Vega; a l'avinguda de Pompeu Fabra i a la plaça de Mirepoix, han informat fonts de l'Ajuntament.

Aquests insectes es mengen o parasiten els pugons i altres insectes que s'alimenten de les plantes. És el que se'n diu la "fauna útil": Anthocoris, Chrysopa i Nephus es mengen els fitòfags directament mentre que Aphidius és l'únic paràsit que hi posa un ou dins del pugó i la larva creix a expenses d'aquest fins que el mata, han explicat les fonts municipals.

Sense insecticida

D'aquesta manera, es pretén crear uns espais on no es tracti amb cap insecticida de síntesi i que serveixi de lloc de cria per a aquests insectes "útils". A partir d'aquests espais, aquests depredadors poden anar escampant-se per la resta d'espais del poble reproduint-se de manera natural i ajudant així a minorar la utilització de fitosanitaris de síntesi.