09 de juliol de 2013
09.07.2013
Diari de Girona

Sant Jaume de Llierca rep una altra denúncia de Llanos de Luna per la sobirania fiscal

L'Ajuntament diu no estar preocupat per la demanda contra l'acord de ple perquè creu que «no té base legal»

09.07.2013 | 00:00
Sant Jaume de Llierca rep una altra denúncia de Llanos de Luna per la sobirania fiscal

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha denunciat l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca -a la Garrotxa- per haver aprovat una moció en favor de la sobirania fiscal. El seu alcalde, Ferran Puig (Junts-AM), va explicar que van rebre la notificació la setmana passada però que "no estan preocupats" perquè la demanda "no té base legal" i, per tant, preveuen que al final es quedi en "fum".
El batlle també va lamentar que l'administració "es gasti els diners dels contribuents" en el que va considerar una "persecució" i que faci "perdre el temps" als municipis. La setmana passada també van rebre una notificació per aquest motiu els ajuntaments de Vilablareix, Sarrià de Ter i Sant Hilari Sacalm.

Des del moment de la notificació, el consistori té 20 dies per presentar la documentació requerida. Segons va explicar l'alcalde, Ferran Puig (Junts per Sant Jaume-AM), "el que importa és que paguem els impostos i que el procés de sobirania fiscal està més que regulat i no ens genera cap dubte". És per això que estan convençuts que la justícia arxivarà la denúncia i tot es quedarà en "fum", va dir.

En el darrer ple, es va aprovar una moció en la qual es demanava que se suprimissin aquelles estructures "anacròniques", com és el fet que a Catalunya hi hagi quatre subdelegacions i una delegació del Govern espanyol. "Potser ens ho podríem estalviar i més en temps de crisi", va afegir Ferran Puig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook