El jove rus de 15 anys que havia estat vist per últim cop a Cala Rostella de Roses, va aparèixer dilluns a mitjanit. Els diferents cossos d'emergències van estar intentant localitzar-lo des de la seva desaparició dilluns al migdia per l'àrea del Cap Norfeu de Roses, on hi ha moltes cales de difícil accés.

Un dispositiu de recerca que no va haver de continuar ahir al matí perquè el jove va enviar un missatge de text al mòbil dels seus pares al voltant de les dotze de la nit dient-los que es trobava en un bar d'Empuriabrava, mentre la família estava preocupada per si havia passat res al noi.

El jove estava allotjat amb la seva família en el càmping Les Dunes de Sant Pere Pescador però havia anat a la Cala Rostella i des de llavors, no se l'havia vist. El noi pateix una disminució psíquica i vist que a la tarda no havia aparegut, la família va decidir denunciar la seva desaparició, la qual va fer mobilitzar els equips de rescat durant tot el dia i també la nit.

Trucada clau

Pel que fa a l'altra persona perduda les darreres hores a les comarques de Girona, una trucada d'un veí al telèfon d'emergències va ser clau per trobar l'home de 78 anys desparegut des de diumenge al migdia a Llorà. Els Bombers el van poder localitzar cap a tres quarts de dotze de la nit de dilluns però no se'l va poder rescatar fins cap a les set del matí de dimarts. La zona on se'l va localitzar era en el mateix municipi de Llorà.

Un bosc de difícil accés i del qual fins que no va haver-hi la llum del dia, no se'l va poder rescatar. José González Hernández estava sa i estalvi però se'l va trobar amb símptomes de deshidratació després d'estar des de diumenge desaparegut. Un cop rescatat va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona, on se li va fer una revisió mèdica.

José González va desparèixer diumegne al migdia quan va dir que anava a fer una passejada per l'entorn de Llorà i des de llavors, la família, el municipi i Mossos, Bombers i cossos d'emergènceis locals van estar buscant-lo per la zona. Una àrea que desconeixia perquè es trobava a Llorà de visita a la família, ja que ell viu a Sant Sebastià. I va ser dilluns quan cap al voltant de tres quarts de dotze de la nit que un veí de la zona va trucar al 112 per alertar que sentia crits d'una persona prop de la zona de casa seva, uns apartaments rurals situats prop de la carretera Gi-531 al punt quilomètric 13, en terme de Lloret.

Fins allà es van mobilitzar un total de cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat a més de sis patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra i efectius del Sistema ?d'Emergències Mèdiques. I des de llavors, van establir contacte verbal amb l'home però van comprovar també que es trobava en una zona de molt difícil accés, ja que estava plena de bardisses, a la serra de la Boratuna. Un cop localitzat, els Bombers van intentar trobar un camí d'accés per rescatar-lo i finalment poc després de les set del matí d'ahir, i amb l'ajuda de la llum del dia, van arribar fins on era. Per fer el rescat es van activar els helicòpters del GRAE (Grup ?d'Actuacions Especials) i del GEM (Grup d'Emergències Mèdiques).