L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha desenvolupat diverses actuacions de condicionament i manteniment de l'estació d'aforament del riu Llobregat de la Muga al seu pas per Peralada.

Els treballs han consisit en una neteja completa dels conductes d'admissió d'aigua i el pou tranquil·litzador (des d'on es mesura el cabal del riu mitjançant un sistema de boia). Més tard, un cop executada aquesta tasca, s'ha dut a terme la calibració del sensor codificador angular utilitzat per a la mesura del nivell a l'estació d'aforament.

Per altra banda, s'ha dut a terme la reparació del sistema de comunicació en temps real, mitjançant les comunicacions GPRS (Servei General de Paquets Via Ràdio).

Ben aviat, donada la importància d'aquest punt de control en episodis d'avinguda del riu Llobregat de Muga, es disposarà d'un sistema de comunicació més avançat i segur, a través de la robusta xarxa corporativa XCAT de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta actuació s'engloba dins les tasques que l'Agència Catalana de l'Aigua, desenvolupa de manera periòdica per a la millora funcional i tecnològica en infraestructures de control de la seva propietat. El seu objectiu és garantir una correcta informació, en temps real, de diverses variables de control hidrològic de gran importància per a la gestió dels recursos hídrics i episodis d'avinguda, a les conques internes de Catalunya.