L'expresident del Club Hoquei Lloret, Joan Perarnau, ha declarat aquest dimecres com a imputat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que tots els diners rebuts de l'empresari rus Andrei Petrov eren un patrocini que està justificat en factures de la comptabilitat de l'associació esportiva. Segons fonts judicials, d'aquesta manera s'ha ratificat en la seva primera declaració -en el marc de l'operació 'Clotilde' contra la màfia russa- i reitera que no es va facilitar cap contraprestació a Petrov a canvi d'aquests diners, 300.000 euros en quatre anys als clubs d'hoquei i futbol de la localitat. Aquest dimecres també declara el cunyat i mà dreta de Petrov, Konstantin Mischanin, i l'empresari Ernest Coloma.

L'expresident del Club Hoquei Lloret, Joan Perarnau, ha reiterat al TSJC que tots els diners que va rebre de mans de Petrov van ser destinats a l'associació esportiva que presidia i que l'empresari rus no va rebre cap contraprestació a canvi.

D'aquesta manera, segons fonts judicials, ha reiterat la seva anterior declaració feta poc després d'haver estat detingut en el l'operació 'Clotilde' de la Guàrdia Civil contra la màfia russa.

Les mateixes fonts asseguren que Perarnau ha declarat que ell rebia els diners de l'empresari rus en sobres tancats -la transferència era en mà i en metàl·lic o en talons- i ni tan sols els obria. Mentre va durar el patrocini del club per part de Petrov, Guadalupe Oliva, dona de l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, era la vicepresidenta del club.

El sumari del cas recull que la suposada trama mafiosa "havia aconseguit penetrar al consistori a través de pagaments a integrants de la corporació municipal i patrocinis als equips municipals d'hoquei i futbol". A canvi, presumptament l'equip de govern de Xavier Crespo donava un tracte de favor a l'empresa DDC, de Petrov.

Se sospita que una de les contraprestacions que Petrov va acordar a canvi del patrocini va ser que li perdonarien la meitat del cost dels impostos d'obres per a la reconversió de l'antiga plaça de Braus en centre comercial. La "bonificació" de la meitat de l'impost es va aprovar en un ple municipal. El consistori li va perdonar a l'empresa DDC 134.000 euros.

La defensa de Perarnau, imputat per un delicte de suborn, ha lamentat el perjudici patit pel seu client durant la instrucció d'aquest cas que, entre d'altres greuges, ha acabat sent acomiadat de la seva feina com a director de joc del casino de Barcelona, on treballava des de feia 20 anys.

Aquest dimecres a la tarda també han declarat el cunyat i mà dreta de Petrov, Konstantin Mischanin, que seria el responsable de dirigir la trama en absència del cap, i Ernesto Coloma, constructor, que va donar 15.000 euros als clubs i després va pagar 6.000 euros més en samarretes.

Ambdós han ratificat també al TSJC les declaracions que ja havien fet a l'Audiència Nacional després de la seva detenció. Mischanin ha negat novament haver rebut cap tracte de favor per part de l'Ajuntament de Lloret. Sobre Coloma, que ha comparegut per primer cop com a imputat, recau la sospita que els diners aportats als clubs eren a canvi d'ajudes per aconseguir unes obres a Lloret.

Aquest dimecres a la tarda també declaren el cunyat i mà dreta de Petrov, Konstantin Mischanin, que seria el responsable de dirigir la trama en absència del cap, i Ernesto Coloma, constructor, que va donar 15.000 euros als clubs i després va pagar 6.000 euros més en samarretes.