11 de juliol de 2013
11.07.2013

Condemnat a 10 anys de presó per matar un jove a ganivetades en una discoteca

11.07.2013 | 09:48

L'Audiència de Girona ha condemnat a 10 anys de presó per homicidi Mohamed el Hardaj, l'acusat de matar un jove a ganivetades a les portes de la discoteca Defi Night de la Jonquera la nit de Sant Esteve del 2009. La sentència recull el veredicte emès pel jurat popular, que el va declarar culpable d'homicidi amb un agreujant d'abús de superioritat perquè va utilitzar una navalla com a arma. El jurat també li va apreciar dos atenuants, que han rebaixat la pena: que tenia les seves capacitats afectades per la ingesta d'alcohol i que estava obcecat perquè la víctima li havia obert el cap amb una ampolla minuts abans del crim. Inicialment, el Hardaj s'enfrontava a 20 anys de presó per assassinat. També haurà de pagar una indemnització global de 136.000 euros, 125.000 euros per a la parella de la víctima i 11.000 per al pare.

La sentència conclou que ha quedat provat que cap a les 3 de la matinada del 26 de desembre de l'any 2009, després d'una discussió, el processat va clavar diverses ganivetades a la víctima i li va provocar la mort per un xoc hipovolèmic.

Segons el relat dels fets, tant víctima com agressor -que anaven en grups diferents- es van trobar a la discoteca i dins el local van començar a discutir. La víctima li va esclafar una ampolla de vidre al cap i l'acusat es va enfadar molt. Ambdós van decidir sortir a fora per continuar la disputa.

Un cop a l'exterior, la víctima va anar a buscar un pal al cotxe per intentar agredir l'acusat però el Hardaj li va parar el cop i, amb la mà que li quedava lliure, li va clavar diverses ganivetades en zones vitals. Després, va fugir corrent i va deixar la víctima dessagnant-se estesa a terra.
La sentència recull que pel fet d'agredir-lo amb una navalla i aprofitant que la víctima tenia els seus reflexos disminuïts perquè anava molt begut, li han d'endurir la pena perquè li han d'aplicar un agreujant d'abús de superioritat.

Però també li han aplicat dos atenuants, que tots els membres del jurat popular van declarar provats. Un d'embriaguesa perquè, segons van acreditar diversos testimonis, aquella nit el processat també va beure molt whisky. El segon atenuant és el d'obcecació perquè els membres del jurat van considerar provat que el Hardaj va patir un "atac d'ira" provocat per el cop d'ampolla que va rebre de la víctima.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema