Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes acusats de robar en 15 vehicles quan es trobaven aparcats en diverses cales de Tossa de Mar. Els arrestats són dos veïns de Santa Coloma de Gramenet, de 35 i 58 anys, de nacionalitat algeriana i italiana i estan acusats de ser els presumptes autors de quinze delictes de robatori amb força a interior de vehicle. Els detinguts, amb antecedents, van passar el 5 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a Blanes, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els Mossos de la comissaria de Blanes havien detectat que entre els mesos de maig i juny hi havia hagut un increment de robatoris a l'interior de vehicles que es trobaven estacionats en cales de Tossa de Mar. Concretament, al mes de maig es van cometre quatre robatoris i durant el juny es van comptabilitzar onze casos més.

Els fets es produïen sempre al migdia i amb un modus operandi molt similar. Aquest consistia en el fet que els lladres doblegaven una de les portes per la part superior o fracturaven algun dels vidres del vehicle. De dins dels automòbils sostreien maletes, peces de roba i tot tipus d'objectes de valor que hi trobaven.

Arran dels fets els Mossos van establir diversos dispositius de vigilància per la zona. En un d'aquests, el dia 2 de juliol, es va detectar un vehicle que s'aturava al pàrquing de la cala Futadera i del seu interior en sortien dos homes. Aquests es van posar a mirar a l'interior dels cotxes i van fracturar el vidre d'un d'ells.

En veure els fets, els agents es van identificar com a policies i els van detenir. A banda del robatori in fraganti, la investigació va permetre trobar indicis que relacionaven els detinguts amb un total de catorze robatoris més, tots perpetrats a la mateixa zona.

Els arrestats tenen atecedents i tres dies després de la detenció van passar a disposició del jutge en funcions de guàrdia a Blanes, que va decretar llibertat amb càrrecs.