La Garrotxa, en tant que novetat d'aquest estiu, disposa d'una guia d'activitats per aprofitar al màxim les estades vacacionals a la comarca. Es tracta de Garrotxa Plans i Sensacions (GPS-Garrotxa), el qual recull un total de 38 propostes que es portaran a terme a diferents punts de la comarca. La idea és ajudar a conèixer el territori a partir d'experiències lúdiques: rutes nocturnes amb bicicleta, visites guiades, excursions, passejades amb trenet, cavalcades amb burro i gimcanes. Aquestes activitats estan promogudes per Turisme Garrotxa en col·laboració amb onze empreses. També, hi participen ajuntaments i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El GPS Garrotxa ofereix un total de 84 dies d'activitats, les quals començaran el proper 20 de juliol i s'allargaran fins al març del 2014. La guia s'editarà cada 3 mesos de manera que coincidirà amb els canvis d'estació. A més, de les activitats també contindrà informació de les principals fires i festes de la comarca.

Totes les propostes seran gratuïtes per als clients de la cincuantena d'establiments que participen en el programa. Segons ha explicat Eduard Llorà (president de Turisme Garrotxa), "la guia neix amb l'objectiu d'atraure nous visitants, fidelitzar els existents i allargar les estades a la comarca".

Segons l'estudi d'impacte turístic a la Garrotxa entre els anys 2001 al 2010, un 29% dels enquestats van afirmar que feien una estada mitjana de 2 a 3 dies a la comarca. El mateix document també constata que les activitats a l'aire lliure són una de les principals demandes dels visitants de la Garrotxa, uns 300.000 cada any. La gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, ha definit el GPS Garrotxa com una eina de promoció.