En el decurs de la nit del dimarts al dimecres, els lladres van entrar per la finestra que dóna a l'aparcament del darrere de l'edifici sindical de l'avinguda República Argentina. La manera de fer-ho va ser ben barroera perquè es van limitar a trencar el vidre que dóna a les oficines de Comissions Obreres. Un cop dins, segons va explicar l'administrativa de CCOO, van buscar diners. Cosa inversemblant perquè, segons l'empleada, en un edifici sindical no hi ha diners. "Aquí venim per ajudar els treballadors", va dir amb els braços estirats en mostra d'afectació. Després va afegir: "en un lloc així el que hi ha menys són diners -amb els ulls molt oberts, va assenyalat-. Nosaltres venim aquí a ajudar els treballadors".

Per aconseguir el seu objectiu van entrar a totes les dependències de la planta baixa. En la cerca van obrir armaris, van estirar calaixos, i van llençar tota mena de documents per terra. L'única cosa que van visualitzar va ser un clauer clavat a la paret de l'oficina de Comissions. Hi havia les claus de totes les organitzacions que comparteixen l'edifici: UGT, el SEPE (abans INEM), una associació de jubilats i una destinada a la defensa dels aturats de més de 40 anys i també les de l'entrada principal.

Amb les claus van sortir per la finestra que havien destrossat, van saltar a l'aparcament, van voltar l'edifici i es van posicionar davant de la porta de la façana. Es tracta d'una porta de vidre amb proteccions de ferro. Això no obstant, amb la clau d'entrada ben marcada per una etiqueta de plàstic els va ser ben senzill d'obrir-la. D'aquesta manera van poder pujar les escales i accedir a les altres plantes, les quals estan separades per una escala de la planta baixa que acull les dependències de comissions.

A dalt, van fer el mateix que a baix: es van dedicar a la cerca de diners. "Encara hi ha senyals de les petjades de les coces que donaven als armaris i les portes", va assenyalat l'administrativa davant de les portes, ahir a la tarda, ja tancades. El resultat va ser el mateix: papers per terra, calaixos desprenguts i armaris esbotzats. Després van sortir, previsiblement, de la manera més senzilla per la porta principal. Amb ells es van endur 2 telèfons mòbils que havien trobat al local dels jubilats.

Els responsables sindicals es van trobar amb les portes obertes i el desordre, segons l'administrativa, a primera hora del matí. Poca estona després van arribar els agents dels Mossos d'Esquadra, que van prendre les empremtes digitals i van fotografiar els resultats del delicte.