La majoria de botigues de Lloret de Mar encara no estan allargant el tancament dels seus establiments fins les onze de la nit en els primers dies de vigència de la mesura. Així ho va destacar el regidor de Comerç, Jordi Orobitg, que va afegir, però, que és molt aviat per fer una valoració en profunditat. Els comerciants sí que destaquen que en alguns carrers cèntrics el seguiment és majoritari, tot i que també volen acabar la temporada per fer una valoració global.

Des de l'1 de juliol, les botigues de Lloret poden allargar el tancament fins les onze, una hora més del permès fins ara. Ho va demanar el sector del comerç a l'Ajuntament, que va modificar la normativa i va permetre als comerciants allargar una hora més l'horari de tancament. En els primers dies d'aplicació, però, el seguiment està sent molt desigual, segons destaquen des del consistori. "No està sent un seguiment massiu per ara. Hi ha moltes botigues que continuen tancant a les deu de la nit o fins i tot abans. Ja veurem què passa més endavant", va afirmar el regidor Jordi Orobitg, que va afegir que és aviat per poder valorar.

El responsable de comerç va destacar també que el seguiment depèn molt de la tipologia d'establiment. "Els negocis familiars o d'autònoms tenen més dificultats per poder allargar, a diferència d'altres establiments més grans que poden fer torns", va explicar Orobitg. En tot cas, el regidor va destacar que ara hi ha la possibilitat que aquells que ho vulguin puguin allargar fins les onze de la nit, tot i que no és "cap obligació".

El president de l'associació de comerciants de Lloret, Francesc Alsina, també va admetre que hi ha comerços que encara no estan allargant el tancament, tot i que va destacar que en determinats carrers cèntrics se segueix de manera majoritària. "Hi ha carrers com el de la Vila, Venècia o Sant Romà, que són cèntrics i turístics, on tots els comerços ja estan allargant fins les onze", va destacar Alsina.

El president dels comerciants també va assegurar que s'ha notat més presència de gent als carrers: "Entre les deu i les onze de la nit sí que s'ha notat una afluència de gent pels carrers", va afirmar Alsina, que va afegir que probablement durant els dies "més forts" d'estiu -del 20 de juliol al 10 d'agost- la mesura es generalitzarà.

Alsina va posar de manifest que la mesura dóna "més llibertat" i possibilitat als comerços, de manera que aquells que vulguin ?puguin allargar fins les onze i els que no, tancar abans. "Ara hi ha més flexibilitat", va comentar Alsina, que va afegir que hi havia boti?guers que es queixaven per haver de fer fora els clients a les deu en punt.

"De moment hi ha percepcions per part dels comerciants molt diferents, però caldrà fer una valoració en l'àmbit global un cop acabada la temporada", va manifestar Alsina.