Dimarts negre a les platges del Baix Empordà. Un home va morir ahir mentre era a la platja del Castell de Palamós quan va patir un atac de cor mentre era a l'aigua. I un altre que es trobava a la platja d'Es Monestrí de Sant Antoni de Calonge es va ofegar quan era mar endins, però els serveis mèdics el van poder reanimar. Es troba ingressat a l'Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Josep Trueta de Girona.

En el cas de la víctima mortal, el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya va rebre l'avís de la mort d'un home cap a dos quarts de tres de la tarda a la platja del Castell de Palamós. L'home, de 69 anys, veí de Barcelona i nacionalitat espanyola es trobava a la platja amb la seva dona i va entrar a l'aigua tot i que abans li va comentar que no es trobava gaire bé. Uns minuts més tard es va localitzar el seu cos, surant i aparentment inconscient. A la platja hi havia bandera verda.

Ràpidament, el servei de socorristes de la platja va rescatar el cos de l'home i el va portar fins la sorra on se li va fer la primera assistència. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) també hi van enviar dues ambulàncies però malgrat les maniobres de reanimació, no se li va poder salvar la vida. En el succés també hi van treballar els Mossos d'Esquadra, amb dues patrulles de la Bisbal de l'Empordà. Un cop es va certificar la mort de l'home, els serveis funeraris es van fer càrrec del cos.

D'altra banda, també ahir a la tarda, un home de 76 anys que era a la platja d'Es Monestrí de Sant Antoni de Calonge s'estava ofegant. El socorrista va veure'l i li va fer les primeres maniobres de reanimació. Quan hi van arribar l'helicòpter del SEM i dues ambulàncies se'l va poder estabilitzar. Tot seguit va ser evacuat al Trueta, on roman a l'UCI amb pronòstic reservat, segons fonts de l'hospital.

Quatre morts a l'aigua

La mort d'aquest home a la platja del Castell de Palamós culmina unes setmanes negres a Girona pel que fa a morts a l'aigua, ja siguin mars o rius, amb un total de quatre. Dissabte, va morir un home de 67 anys mentre es banyava a la platja dels Griells de l'Estartit i divendres un nen de 12 anys ofegat al riu Daró de la Bisbal d'Empordà. Finalment, el 15 de juny un jove de Salt va morir ofegat a Sant Pere Pescador.