12 de juliol de 2013
12.07.2013

Joaquim Nadal demana a les veus discrepants del PSC que s'uneixin

L'exconseller socialista creu que hi ha una «majoria silenciosa» d'esquerres que demana un gir catalanista

12.07.2013 | 10:24

L'exconseller Joaquim Nadal va demanar als diferents corrents que estan alçant la veu dins el PSC per demanar canvis a la direcció que vagin tots a una. Nadal creu que des del darrer congrés el partit s'ha fet més "petit" i que hi ha una "majoria silenciosa d'esquerres" que demana a la direcció que faci un gir catalanista i d'esquerres. L'exconseller creu que el partit hauria de fer cas d'aquestes veus crítiques "per instint de supervivència". També ha lamentat que hi hagi hagut "rebots intolerants" de membres de la direcció molestos, per exemple, amb els firmants del manifest que considera insuficient la reforma federalista aprovada a Granada per PSOE i PSC.

L'exconseller Joaquim Nadal va valorar els moviments posteriors a l'aprovació de la declaració de Granada del passat cap de setmana. Nadal, que és un dels signants del manifest crític amb la reforma federalista, ha afirmat que el manifest s'ha d'entendre "en clau positiva" i defensa que la crítica que n'han fet alguns dirigents i exalts càrrecs socialistes és "molt ponderada". "Reconeixem que és un pas endavant positiu però també diem que és insuficient", va manifestar Nadal, que considera que fets com l'aprovació de l'Estatut i la posterior sentència fan que la societat catalana hagi canviat. A més, ha acusat els federalistes espanyols de ser "poc creïbles".

Unir els corrents crítics

Davant de l'actual situació dins el PSC -amb diversos corrents crítics com la recent creada Agrupació Socialista de Catalunya, Avancem o Nou Cicle-, Nadal va demanar que s'uneixin en una sola veu. "Prou ja, a veure si ens posem tots d'acord i només som una sola cosa", va manifestar Nadal. L'exconseller apunta que encara es pot incloure en el sí del partit una única veu que pugui ser "discrepant però alhora constructiva" i que compti amb el "reconeixement i el respecte" de la direcció del partit.

Per Nadal, d'ençà del darrer congrés del desembre del 2011, el partit s'ha fet "petit" perquè membres que demanen un PSC "més catalanista i més d'esquerres" han anat abandonant.

"Es comença a conformar una majoria silenciosa d'esquerres", va alertar. "Hi ha una colla de gent que diu que no n'hi ha prou i hi ha molta gent que està ben tipa, ben tipa que no es mogui res al partit", va criticar l'exconseller.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema