El cas batejat per la Guàrdia Civil com "Operació Habitatge Dos" té un arxiu provisional pel que respecta a quatre de les 35 persones que la benèmerita implicava en el pacte de subhastes per obtenir finques a baix preu. L'anterior jutgessa destinada al Jutjat d'Instrucció número 2 de Blanes, Beatriz García-Valdecasas, considera que no existeixen indicis per imputar els delictes d'estafa i ús indegut d'informació privilegiada al cap de recuperacions de Caja Madrid, Pablo Giménez Cernuda, a l'advocat extern de l'entitat i el seu soci -Luís del Olmo González i Eduard Comas Cadahía- així com l'apoderat de l'entitat bancària -José Francisco Monfort Félix- i per això va dictar la interlocutòria d'arxiu provisional el 28 de març passat.

En aquella ocasió la jutgessa es va oblidar d'indicar respecte a quines persones decidia arxivar la causa i per això va haver de fer una interlocutòria amb data de 23 de maig per especificar-ho.

L'arxiu provisional no interromp les investigacions del cas sinó que exonera de responsabilitat aquestes quatre persones, sense perjudici que es pugui seguir amb les perquisicions respecte a les altres 31. En la interlocutòria, la jutgessa va indicar que respecte als delictes d'estafa i informació privilegiada "no havia quedat justificada la seva perpetració". Del primer dels delictes perquè no es va acreditar que enganyessin ningú i respecte al segon perquè les cessions de crèdit que l'entitat "va poder fer a través dels seus assessors jurídics a certes empreses no es deriva de l'ús d'informació privilegiada" entre altres coses perquè "l'existència d'un crèdit hipotecari és públic i notori entenent per tant que aquestes operacions financeres" no requereixen forçosament de l'ús d'informació confidencial.