Una veïna de l'Escala de 68 anys va morir ahir en un accident múltiple a Viladamat. En total, van col·lidir un camió, dos turismes i una motocicleta a la Gi-623, la carretera que uneix la població de l'Escala amb la d'Orriols. Com a conseqüència del sinistre, també hi va haver tres ferits lleus, que van haver de ser evacuats fins a l'hospital de Figueres.

Els fets es van produir pocs minuts després de les nou del matí, quan per causes que encara s'estan investigant un camió, dos cotxes i una motocicleta van xocar al quilòmetre 17 de la GI-623. La víctima mortal, Rosario R.R, de 68 anys i veïna de l'Escala conduïa un Hyundai Sonata i hauria topat frontalment amb un camió de repartiment de begudes. Llavors, va quedar atrapada a l'interior del vehicle però no se li va poder salvar la vida.

En el sinistre, també van quedar tres persones més ferides. En concret, dues persones que anaven en l'altre turisme van quedar lleument ferides i un altre passatger que anava amb el vehicle que conduïa la víctima mortal va quedar també ferida lleu. Aquestes tres persones van ser conduïdes per les ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) cap a l'hospital de Figueres.

Com a conseqüència de l'accident, la carretera Gi-623 que enllaça Viladamat amb l'Escala va quedar tallada durant quinze minuts i després, els Mossos d'Esquadra van donar pas alternatiu als vehicles pel lateral de la via durant gairebé tres hores. En concret, el pas dels vehicles es va efectuar per una zona d'aparcament d'un bar, que es troba a l'alçada d'on es va produir el sinistre mortal. Aquest fet va provocar retencions en aquesta àrea propera a la Costa Brava. Un cop es van haver retirat tots els vehicles implicats de la çalçada, es va poder restablir el trànsit al voltant de les dotze del migdia.

En les tasques d'emergències i de rescat dels ferits d'accident de Viladamat hi van intervenir tres patrulles de Mossos d'Esquadra, cinc dotacions de Bombers de la Generalitat, dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques.

A Lloret, l'últim sinistre mortal

El 17 de juny es va produir l'últim accident mortal a les comarques de Girona. En aquell sinistre hi va morir un motorista després de xocar contra una furgoneta a la carretera GI-682, que uneix Tossa amb Lloret de Mar. El mort va ser un home francès de 39 anys que hauria agafat malament un revolt de la via costanera a l'alçada del camí que porta a la cala Morisca. L'home va relliscar i malgrat l'arribada dels serveis d'emergències, no van poder fer res per salvar-li la vida. Quatre dies abans, al municipi Begur també va morir un altre motorista. En concret, un jove de 26 anys que va perdre la vida després de topar amb un cotxe.