El catamarà turístic de l'Estany de Banyoles, la barca Tirona, ha tingut més de 22.000 usuaris en els seus primers onze mesos de funcionament. A punt de complir el primer aniversari de la recuperació del servei, l'Ajuntament de Banyoles ha fet balanç de l'activitat de l'embarcació que va substituir la popular Anna.

Ja reconvertida en Tirona, la barca va entrar en funcionament el 14 d'agost de 2012 i, des de llavors, hi han navegat 22.446 turistes. Segons va informar ahir el Consistori, en els seus primers onze mesos de servei ha tingut un públic majoritàriament familiar.

Les excursions organitzades per centres escolars i les persones grans, en sortides de l'Imserso, han estat els altres col·lectius que més han navegat per l'Estany amb la barca turística.

El retorn del catamarà a l'Estany de Banyoles, que va fer el seu últim passeig el 2010, va donar bons resultats ben aviat pel que fa a l'afluència d'usuaris. Les xifres més notables es van registrar en els deu primers dies d'entrar en funcionament, l'agost de l'any passat, quan 1.300 persones van pujar a la Tirona. Al cap d'un mes, la barca va passejar 3.900 turistes; que després del primer trimestre gairebé es van doblar, concretant-se en 7.122 visitants.

Ara, d'acord amb les últimes dades facilitades per l'Ajuntament i ja en plena temporada d'estiu, les persones que han utilitzat els serveis de la barca s'acosten a les 22.500.

L'Oficina de Turisme de Banyoles és el punt de sortida i arribada de la Tirona, cada hora a partir de les 10 del matí i fins a les 7 de la tarda; el preu del viatge és de 7 euros, tot i que hi ha diversos tipus de descomptes.

La recuperació de la barca turística de l'Estany de Banyoles va estar envoltada de certa polèmica pel cost que va suposar a l'Ajuntament, qüestionat pels grups de l'oposició. L'equip de govern va arribar a un acord amb el propietari de l'"Anna", que la va comprar amb l'objectiu d'endur-se-la a Mallorca. Tot i la intenció inicial, el catamarà va estar aturat a Roses des del 2010, fins que l'Ajuntament de Banyoles el va adquirir i reconvertir en la Tirona.