La Diputació deGirona té preparada una nova plaça per adjudicar i el seu president, Joan Giraut (Unió) ja ha començat les negociacions amb la resta de grups per saber com respiren davant de la possibilitat de crear la plaça de Comunicació que fins ara ocupava el cap de Protocol i Premsa, Josep Maria Amargant.

Dijous va haver-hi junta de portaveus a la Diputació i Giraut va comunicar als representants de la resta de partits la seva intenció de crear una nova plaça d´assessor. Ho va argumentar com una «transformació» aprofitant les circumstàncies actuals dins l´organisme així com les maniobres polítiques orquestades darrerament.

La seva intenció passa per convertir la vacant de coordinador aeroportuari en un càrrec de Responsable de Comunicació aprofitant dues circumstàncies: la primera, que la figura de coordinador aeroportuari no existeix des que l´anterior president de la Diputació, Jaume Torramadé (Unió), va donar aquestes atribucions al seu cap de gabinet -Josep Maria Bros- aprofitant que s´havia despatxat al responsable de l´àrea.

La segona, que al cap de Protocol de l´ens -Josep Maria Amargant- se´l va desposseir de les seves tasques en matèria de comunicació. A això, cal afegir que el nomenament del càrrec de confiança deprendria directament de presidència.

Ple de dimarts

A tenor del que ahir van manifestar a Diari de Girona els diferents grups amb representació a la Diputació (CiU, PSC, ERC) encara es desconeix si finalment aquest punt anirà a l´ordre del dia del ple de dimarts vinent però el cas és que se n´ha parlat i no agrada. És fàcil interpretar-ho quan ningú s´ha pronunciat obertament a favor sinó que tots els representants polítics s´han escudat o bé amb el fet que la junta de portaveus es fa a porta tancada o bé amb que encara han de reunir-se els diferents partits per decidir quina posició adopten.

El vicepresident primer, Miquel Noguer (CiU), va ser el més hermètic. Ni tan sols va voler admetre o negar que havien estat tractant aquest punt durant la reunió. Considera que per «lleialtat institucional» no pot «desvetllar absolutament res» i emplaça a esperar al ple per observar si aquest punt figura a l´ordre del dia. «La junta de portaveus decideix què va al ple i el que afecta a la ciutadania és el ple, no la junta de portaveus» respon.

La portaveu dels socialistes, Pia Bosch, reconeix que «el president ens va demanar que ens manifestessim però no vam dir ni sí ni no». La formació socialista té previst reunir-se dimarts abans del ple i aleshores valorarà la conveniència d´incloure aquest punt a l´ordre del dia i què votar-hi. Bosch admet que en la comunicació de la proposta Giraut al·legava que seria més convenient «encarregar-li a un professional estrictament els temes de comunicació». Un model similar al que tenia l´anterior Diputació.

«Difícil votar a favor»

Des d´Esquerra Rpublicana de Catalunya el seu portaveu, Lluís Sais, també recorda que encara s´ha de reunir amb la resta dels membres de la formació però avança que si el punt es porta a ple «difícilment hi votarem a favor», entre altres coses perquè «no entenem que necessàriament s´hagi d´anar a buscar a fora i la Diputació s´hagi de proveïr d´un càrrec de confiança nou quan es pot cobrir l´àrea internament».