Agents dels Mossos d'Esquadra del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir aquest dimecres a Olot un home que es feia passar per un altre, quan volia fer un examen per obtenir el permís de conduir. L'arrestat té 43 anys, nacionalitat mauritana i és veí de Banyoles i setà acusat de ser presumpte autor d'un delicte de falsificació de document públic i usurpació de l'estat civil. El detingut, que no té antecedents passarà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot quan sigui requerit.

Els agents del Grup de Recerca i Documentació, en col·laboració amb la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona, realitzen habitualment tasques de control d'identitat a les persones que es presenten als diversos exàmens teòrics per tal d' obtenir un permís de conduir. En aquesta ocasió feen un control a Begudà, lloc on la Prefectura de Trànsit realitza els exàmens teòrics a la Garrotxa.

I quan els Mossos van iniciar la comprovació de la identitat quan els alumnes ja estaven responent el qüestionari tipus test i van detectar una persona que presentava un permís de residència, amb una fotografia que no s'ajustava als seus trets físics. En finalitzar l'examen els agents van demanar a l'home que els acompanyés fins a la comissaria d'Olot per tal d'identificar-lo, però en aquell instant la persona va mostrar la seva veritable identitat, que era una altra totalment diferent de la que havia fet servir fins al moment.

Els Mossos el van detenir com a presumpte autor d'un delicte d'usurpació de l'estat civil. A més, els policies van comprovar que l'examen que havia entregat hi constava el nom i la firma del suposat alumne, per això, també se li va imputar un altre delicte de falsificació de document públic. El detingut, sense antecedents, passarà a disposició del jutge.